Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Komentar Ivice Mede

Kakav derbi, mučenje lopte i gledatelja: Eto zašto se prosipaju u Europi

Rijeka i Hajduk odigrali su totalno negledljivu i rijetko dosadnu utakmicu…

Jadranski derbi Rijeke i Hajduka završio 0:0 (Foto: Damir Skomrlj / CROPIX)

Jadranski derbi odigran je praznih pušaka. I Rijeka i Hajduk igrali su samo da ne izgube.

Gledali smo siromašnu, totalno negledljivu i dosadnu utakmicu čak i za hrvatske ligaške standarde. Nije da smo očekivali gozbu, ali nismo se nadali ni juhi za prosjake.

Radomir Đalović Đalović pozitivan nakon nule u Jadranskom derbiju: "Hajduk godinama ima najboljeg igrača u ligi" divider

Priča o borbi, tvrdoći i ostalim uobičajenim floskulama padaju u vodu čim se sjetimo kako su Rijeka i Hajduk prošli u Europi. Zbog čega tako prolaze u Europi, ne samo ove sezone već tko zna otkada, najbolje govori utakmica koju smo gledali na Rujevici. To nije nogomet, to je mučenje lopte.

Mučenje lopte i gledatelja

Ružno ogledalo hrvatske lige koja je u kvalitativnom slobodnom padu. Doduše, ne od jučer, to traje već dulje vrijeme, i to unatoč bubnjanju o najkvalitetnijoj ligi ikad. Sjećate se, nije bilo tako davno. Još uvijek ima talentiranih pojedinaca, ali očito sve manje. Momčadi još manje. 

To nešto govori i o struci te cijeloj nogometnoj logistici. Teško je reć da imamo dobrih trenera kada gledamo ovakvu igru. Alarm za uzbunu je već odavno trebao biti upaljen, ali to je već neka druga priča. Vjerojatno će obje strane biti zadovoljne remijem. Ne može se reći da je netko zaslužio više. Jedna i pol šansa tijekom cijele utakmice, i to ako smo široke ruke, sve govore. Golovi mogu pasti i slučajno, to je istina, ali ako s namjerom igrate na slučajnost, onda prolazite kako su Rijeka, Hajduk ili Osijek prošli u europskim kvalifikacijama.

Ne preskačem Dinamo, on je zglajzao kao bos po trnju u Münchenu, i taj debakl nešto govori o stanju naše lige, ali to je već neka sasvim druga razina. Ovdje pričamo o gotovo najnižoj europskoj skali jer ispod Zire, Olimpije ili Ružomberoka ostale su samo klupske velesile iz Estonije, Andore, San Marina…

Čemu se onda čuditi u Europi!?

Čovjek mora biti ironičan jer nakon ovakve utakmice ne možete biti baš pretjerano veseli i optimistični, pogotov ako ste je gledali svih 90 minuta. Ako ćemo biti malo blaži, možemo reći da je cilj obiju momčadi bio da ostanu bodovno poravnati na vrhu ljestvice, no na taj način Dinamo im se približio na dva boda.

Ivan Rakitić na Rujevici VIDEO Skandalozan potez na Rujevici: Dječak pljuvao Ivana Rakitića!? divider

Nema se što napisati pohvalno o igri i događanjima na travnjaku. Na tribinama smo gledali i slušali klasičan folklorni arsenal. Marko Livaja stara je meta Armade i riječke publike, no sve je završilo u granicama kontrole. Barem jedna pozitivna strana Jadranskog derbija, sve ostalo za zaborav.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider

Prati nas na Instagramu!
Oštar start našeg kolumnista... ⚽😉
Na povratku Bjelice na Maksimir, pukla je petarda... ⚽️
GOOOL! Dašak nade za Lokose, zabio je Dinamov talent na posudbi.

Pratite utakmicu > https://bit.ly/3zBT0Em
GOOOL! Dinamo vodi 3:0, zabio je Ademiiii!

Pratite utakmicu > https://bit.ly/3zBT0Em