Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Sporni prekršaj u derbiju

Dinamov heroj oduševljen, stoper Hajduka smatra da je sudac pogriješio kod gola

Igrači su podijelili svoje dojmove nakon velikog hrvatskog derbija na Maksimiru.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Poljak Damian Kadzior bio je heroj Dinama u velikom derbiju protiv Hajduka. Dinamov krilni igrač izborio je slobodan udarac iz kojeg je u 49. minuti postigao pravi eurogol za pobjedu.

''Ovo je višnja na vrhu torte, tako da je osjećaj prekrasan. Izrazito sam ponosan što igram u ovakvoj momčadi jer se radi o fantastičnim igračima i ljudima. Sjajna smo momčad", rekao je strijelac pobjedničkog gola Kadzior.

Božo Mikulić, koji je napravio spomenuti prekršaj, uvjeren je da je da prekršaja nije bilo.

"Iskreno, slegli su se dojmovi. Ja sam uvjeren da faula nije bilo, nažalost to je presudilo utakmicu'', rekao je. Kadzior, pak, tvrdi da je sve bilo regularno.

"Nadam se da sudac nije namjerno pogriješio"

"Osjetio sam kontakt s leđa i završio sam na travnjaku. Nije bilo udarca po nogama već guranje s leđa", rekao je.

"Pogodio je odlično iz slobodnjaka, to je igra, to je nogomet. Nadam se da sudac nije namjerno pogriješio, ali uvjeren sam da je njegova greška", dodao je Mikulić.

"A gledajte, to su sve stvari koje su 50:50, koje možda nekad prelome u stranu domaćina. Nažalost, iz tog je pao gol. Glupo se miješati u nešto više, al mislim da u dosta situacija to možda ne bi bio faul. Ali što je, tu je", rekao je vratar Josip Posavec, koji nije imao šanse protiv sjajnog slobodnjaka Kadziora.

Mladi kapetan Hajduka dobio veliku čast

Na samom travnjaku, Hajduk je imao veći posjed lopte, ali Dinamo je imao bolje šanse. Gojaku je Posavec sjajno obranio udarac u najboljoj Dinamovoj šansi, dok je najbolju Hajdukovu promašio Jairo.

Bio je to prvi derbi za novog Hajdukovog trenera i za njegovog najmlađeg kapetana u derbiju – Domagoja Bradarića.

"Sigurno da mi je velika čast, predstavljati Hajduk na ovakvoj sceni, protiv Dinama u hrvatskom derbiju", rekao je.

Nenad Bjelica i njegov Dinamo tako su pobjedom protiv najvećeg rivala na fantastičan način zaokružili polusezonu iz snova.

"Igrali smo s teškim protivnikom koji ima 10-ak utakmica manje u nogama. Vidjelo se to na kraju u zadnjih 10-ak minuta kada su pokušali riskirati, ali nisu nas ozbiljnije ugrozili", rekao je Bjelica.

Tako je završio derbi u kojem je Hajduk pokazao značajan napredak, a Dinamo s druge strane, da može pobjeđivati i na individualnu kvalitetu.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider