Nogomet
SPORTOVI
breaking news !: Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Šeparović misli da vlast pripada njemu. Popišali su se na sve nas"
Nogomet
Kakav majstor

VIDEO Juventus se prisjetio vrhunskog poteza Alena Bokšića: Oduševio je Zidanea i Vierija

Alen Bokšić nosio je dres Juventusa tek godinu dana.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon razočaravajućeg remija s Bolognom (1:1) u susretu 33. kola talijanske Serie A na domaćem terenu, Juventus se prisjetio pogotka Alena Bokšića protiv istog protivnika.

Objavili su tako na Instagramu snimke s prvenstvenog dvoboja protiv Bologne u sezoni 1997./1998. kada su slavili s 2:0 na gostujućem terenu, a prvi pogodak na susretu zabio je legendarni hrvatski napadač.

Primio je loptu, a u solo prodoru ispremiješao je cijelu obranu Bologne, dok je jednog nogometaša bacio na pod pa pospremio loptu u mrežu. Nakon sjajnog poteza u zagrljaj su mu potrčali Zidane, Vieri i Jugović.

 U ljeto 1996. godine Bokšić je prešao iz Lazio u Juventus, a dres Stare dame nosio je tek godinu dana. U 33 nastupa za torinsku momčad upisao je sedam pogodaka i pet asistencija. Ipak najveći trag u Italiji ostavio je kao član Lazija za koji je nastupio 156 puta i 43 pogotka.

U bogatoj nogometnoj karijeri nastupao je Hajduk, Olympique Marseille i Middlesborough, a u dresu hrvatske nogometne reprezentacije upisao je 41 nastup i deset golova.

Tablica Serie A

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider