Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Pravac Engleska

Iznenađujući potez: Juveu treba novac pa se rješava talijanske senzacije

Juventusov prijelazni rok daleko je od završetka, neki bitni poslovi tek će se obaviti.

Galerija Moises Kean (Foto: AFP) Moise Kean (Foto: AFP) Moise Kean (Foto: AFP) Mois Kean i Leonardo Bonucci (Foto: AFP)

Situacija u vrhu napada Juventusa još uvijek nije sasvim raščišćena. Jasno je jedino kako je Cristiano Ronaldo neprikosnoven, dok je nepoznato kakve planove novi trener Maurizio Sarri ima s Marijem Mandžukićem i Gonzalom Higuainom.

Za razliku od njih dvojice, sve donedavno je kao sigurna Juveova oklada za budućnost figurirao i Moise Kean, međutim situacija se, prema posljednjim napisima iz Torina, promijenila.

Corriere Torino javlja kako je mladi napadač nadomak transfera u - Premierligu.

Everton na pole-positionu

Kean je jedan od najvećih talijanskih nogometnih talenata, riječ je o mladiću rođenom u Italiji 2000. godine, njegovi roditelji su iz Obale Bjelokosti. Iako mu je tek 19 godina, Kean je već debitirao za seniorsku reprezentaciju Italije i u tri nastupa postigao dva pogotka.

Ne zna se koliko će iznositi odšteta koja će pripasti Juventusu, ali neki drugi detalji su poznati: klubovi koji ga žele dovesti u svoje redove su Everton i Wolverhampton, s tim da je Everton ipak veći favorit s obzirom da su Wolvesi nedavno kupili Patricka Cutronea iz Milana.

Keanov ugovor s Juventusom traje do 30. lipnja 2020. što znači da je ušao u posljednju godinu. Pregovori dosad nisu urodili plodom, njegov menadžer je Mino Raiola koji nije uspio postići dogovor s čelnim ljudima Juvea pa se transfer nametnuo kao logično rješenje, tim više što Juveu za daljnje investicije treba novac.

Juveov ljetni minus gotovo 100 milijuna eura

Ovog ljeta su na nove igrače (Matthijs de Ligt, Luca Pellegrini, Merih Demiral) potrošili 125 milijuna eura, dok su od unosnijih prodaja realizirali samo onu Leonarda Spinazzole, za kojeg im je Roma platila 30 milijuna eura.

Dakle, u aktualnom prijelaznom roku Juventus je u minusu od gotovo 100 milijuna eura i to nekako moraju sanirati. Kean je jedan od igrača koji im može donijeti ozbiljan novac, Transfermarkt ga procjenjuje na 40 milijuna eura i s tom cifrom se barata vezano uz interes Evertona.

Juventusu treba novac i ne vide Keana kao udarnu violinu, sam igrač i njegov menadžer misle da je rastanak najbolje rješenje i zasad sve vodi u tom smjeru.

Postoji tek jedna jedina prepreka, a to je da Juventus želi ugraditi tzv. buy-back klauzulu, za slučaj da mladi napadač "eksplodira" na Otoku, kako bi ga mogao otkupiti natrag bez da se Evertona u tom slučaju išta pita.

Klub iz Liverpoola se tome opire, ali Talijani pišu kako će dogovor gotovo sigurno biti postignut te da će Kean preseliti u Englesku.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider