Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
derby della Corona

Juventus pred praznim tribinama pobijedio Inter i ozbiljno mu narušio san o naslovu

Nogometaši Juventusa pobijedili su u Torinu Inter s 2:0.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Zaostale utakmice 26. Kola Serie A odigrane su danas pred praznim tribinama. Koronavirus natjerao je ligu na promjenu termina mnogih utakmica, no na kraju je odlučeno da se prvenstvo nastavlja bez gledatelja zbog straha od širenja virusa.

U najvećem derbiju talijanskog nogometa, utakmici poznatoj kao Derby della Italia, Juventus je bez pomoći svojih navijača u Torinu pobijedio Inter s 2:0.

Prvi pogodak za domaćina postigao je Aaron Ramsey u 54. minuti, a pravu je majstoriju izveo Paulo Dybala u 67. minuti kada je prevario Ashleyja Younga te matirao Samira Handanoviča. Argentinac je u igru ušao osam minuta ranije umjesto Douglasa Coste i riješio utakmicu.

Zanimljivo, Inter već pet godina nije zabio gol Juventusu u Torinu, a ovo mu je bio drugi poraz u nizu u prvenstvu nakon što je poražen od Lazija sredinm veljače.

Marcelo Brozović odigrao je cijelu utakmicu za goste te zaradio žuti karton.

Juventus je ovom vrijednom pobjedom preskočio drugoplasirani Lazio koji je privremeno držao vrh. Juve ima bod više od Rimljana koji su sada postali najveći konkurenti crno-bijelima koji brane naslov. Inter ima utakmicu manje (Sampdoria), ali i čak devet bodova manje od Juventusa.

Novi poraz Milana

Ranije u nedjelju je hrvatski reprezentativni veznjak Milan Badelj igrao do 87. minute za Fiorentinu koja je igrala 0-0 na gostovanju kod Udinesea. Uspješni su bili đenovski klubovi koji su ostvarili važne pobjede u borbi za ostanak, Genoa je šokirala Milan na San Siru slavivši sa 2-1 (2-0), dok je Sampdoria kao domaćin nakon preokreta svladala Veronu također sa 2-1 (0-1).

Genoa je u Milanu izgradila prednost od 2-0 u prvom poluvremenu golovima Pandeva (7) i Cassate (41), da bi poraz Milana ublažio Ibrahimović (77). Hrvatski reprezentativac Ante Rebić igrao je za Milan do 57. minute. Genoa je s ova tri boda izašla iz zone ispadanja, sada je 17. sa 25 bodova, koliko ima i 18. Lecce, dok je Milan ostao sedmi sa 36 bodova, tri manje od šestog Napolija.

Verona, koju vodi hrvatski trener Ivan Jurić, povela je u Đenovi preko Zaccagnija (32) te je dugo vremena izgledalo kako će odigrati i 10. utakmicu zaredom bez poraza, no veteran u domaćim redovima Quagliarella (77, 86-11m) je s dva gola u završnici donio preokret. Bio je ovo prvi poraz Verone nakon točno tri mjeseca, odnosno 7. prosinca i 2-3 poraza od Atalante. Sampdoria je 16. sa 26 bodova, dok je Verona osma sa 35.

REZULTATI 26. KOLA

Parma - SPAL 0-1 (Petagna 71-11m)
Milan - Genoa 1-2 (Ibrahimović 77 / Pandev 7, Cassata 41)
Sampdoria - Verona 2-1 (Quagliarella 77, 86-11m / Zaccagni 32)
Udinese - Fiorentina 0-0
Juventus - Inter 2-0 (Ramsey 54, Dybala 67)

Ponedjeljak:
Sassuolo - Brescia

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider