Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
dočekali su svoj trenutak

Mandžukić pozdravio Sarrijev otkaz: Zbog njega je morao otići, pridružili mu se i ostali nezadovoljnici

Hrvatsi napadač i njegova dva supatnika pozdravila su smjenu čovjeka koji ih je marginalizirao u Juventusu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Talijanski nogometni prvak Juventus otpustio je trenera Maurizija Sarrija nakon sinoćnjeg ispadanja u osmini finala Lige prvaka, a klub je to potvrdio u subotu službenim priopćenjem na svom internetskom portalu i objava na svojim službenim kanalima.

Njegovu smjenu pozdravio je i Mario Mandžukić, koji je ''lajkao'' službenu objavu na Instagramu. Osim njega, to su napravili Emre Can i Douglas Costa.

Sve su to igrači koji nisu bili zadovoljni Sarrijevim tretmanom. Mandžukić je zbog novog trenera otišao u Katar, Can u Borussiju Dortmund, dok je Costa ostao u Juventusu, ali u epizodnoj ulozi: od 23 utakmice u Seriji A, 16 puta je ušao klupe.

gol expired Kaos u Mostaru: Letjele boce, kamenje, pirotehnika; dvije osobe ozlijeđene! divider

Mandžukić je prije Sarrijeva dolaska bio važan igrač Juventusa i heroj navijača. Međutim, nakon četiri uspješne sezone morao je spakirati kofere jer ga je Sarri u potpunosti prekrižio iz svih kombinacija. Mandžo u prvih šest utakmica ove sezone, dok je još bio član Juventusa, nije bio ni u zapisniku.

"Juventus objavljuje da je Maurizio Sarri otpušten s mjesta trenera prve momčadi. Klub zahvaljuje treneru što je ispisao novu stranicu u Juventusovoj povijesti osvajanjem devetog uzastopnog naslova prvaka, što je kulminacija i njegova osobnog putovanja na kojem se penjao do vrha kroz sve divizije talijanskog nogometa", stoji u kratkom Juventusovu priopćenju.

Sarri je otkaz dobio nakon samo godinu dana na kormilu Stare dame, unatoč osvojenom naslovu prvaka Italije.

gol expired Barcelona izbacila Napoli: Rakitić asistirao i skrivio penal, čudesan gol Messija divider

U talijanskim medijima su se odmah pojavile špekulacije o mogućim nasljednicima 61-godišnjeg stručnjaka, a kao kandidati za Juventusovu klupu spominju se bivši trener Tottenhama Mauricio Pochettino, aktualni trener rimskog Lazija Simone Inzaghi i aktualni trener Real Madrida Zinedine Zidane, koji je kao igrač nosio Juventusov dres.

Među kandidatima je spomenut i Massimiliano Allegri koji je prije godinu dana otišao iz Juventusa kako bi na klupu mogao doći upravo Sarri. Pochettino i Allegri su trenutno bez angažmana.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider