Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
''dio sam ove obitelji''

Juventus odgovorio euro velikanima: Bonucci potpisao novi ugovor

Leonardo Bonucci produžio je vjernost najtrofejnijem talijanskom klubu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Talijanski nogometni reprezentativac, 29-godišnji branič Leonardo Bonucci produžio je ugovor s Juventusom do ljeta 2021. godine, objavio je u ponedjeljak aktualni peterostruki prvak Italije na svom službenom internetskom portalu.

Jasan je to odgovor Juvea na brojne ponude koje stižu iz cijele Europe. No to ne znači da Bonucci neće biti prodan ako dođe nemoralna ponuda iz Manchester Cityja ili Chelseaja, koji su se spominjali kao najzainteresiraniji kupci.

Bonucci je u Juventus stigao 2010. godine iz Barija i prometnuo se u jednog od najvažnijih igrača "Stare dame", što dokazuje i sjajna statistika njegovih nastupa u 'crno-bijelom' dresu. Naime, u posljednjih šest sezona Bonucci je 291 put nastupio u svim natjecanjima za Juventus, a klub iz Torina je u tim dvobojima izlazio kao pobjednik 185 puta.

Osim što je stožerni igrač obrane, Bonucci je i najbolji strijelac među obrambenim igračima Juventusa, a tijekom posljednjih šest sezona suparničke je mreže zatresao 16 puta.

"Vrlo sam sretan što ću i dalje nositi ovaj proslavljeni dres. Osjećam da sam dio ove obitelji", rekao je 29-godišnji Bonucci prilikom potpisa novog ugovora.

Bonucci je od 2010. godine stalni član talijanske nogometne reprezentacije za koju je odigrao 67 utakmica i postigao četiri pogotka, a najveći uspjeh postigao je na Europskom prvenstvu 2012. godine, kad je Italija u finalu poražena od Španjolske.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider