Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
opet će ga prodavati?

Dok u Juventusu trljaju ruke, Berlusconi poludio zbog kraha koji prijeti Milanu

Talijanski nogometni velikan Juventus ostvario je 42 milijuna eura profita, dok je bivši sedmerostruki prvak Europe Milan, čini se, u novim financijskim problemima.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Juventusov predsjednik Andrea Agnelli je na skupštini dioničara kazao kako je torinska Stara dama u protekloj financijskoj godina zaradila 411,5 milijuna eura pri čemu je ostvarila dobit od 42,6 milijuna eura.

"Prošle sezone smo osvojili scudetto i ušli u finale Lige prvaka. Naš cilj je nastaviti na istoj razini. Želimo osvojiti sedmi uzastopni naslov što nije uspjelo niti jednom talijanskom klubu," kazao je Agnelli.

Juventusov predsjednik se posebno zahvalio šestorici igrača koji su osvojili šest 'scudetta' u nizu, a to su Gigi Buffon, Stephan Lichtsteiner, Giorgio Chiellini, Andrea Barzagli, Claudio Marchisio i Leonardo Bonucci.

"Petorica su još uvijek ovdje (Bonucci je preselio u Milan) i nadam se kako će se i ove sezone radovati," dodao je.

Juve želi manju Serie A

Agnelli je najavio kako će se Juventus zalagati za smanjenje klubova u Serie A sa 20 na 18 klubova, za modernizaciju stadiona, ali i reformu Primavere, lige igrača od 15 do 19 godina.

"Trenutačno u Serie A imamo 20 klubova što je previše. Moramo smanjiti ligu za dva kluba. Potrebna su nam i ulaganja u infrastrukturu. Nismo zadovoljni niti s ugovorom o tv pravima. Trenutačna situacija s talijanskim radiotelevizijskim emisijama ne ispunjavaju nas s povjerenjem. Posljednjih godina prihodi lige su porasli sa 12,8 milijardi eura na 18,5 milijardi eura zbog toga nam treba nova preraspodjela," smatra čelnik Juvenusa.

Berlusconi najavio mogući financijski slom Milana

I dok je situacija u najtrofejnijem talijanskom klubu idilična, u taboru najuspješnijeg talijanskog kluba u europskim natjecanjima pojavili su se novi problemi.

Bivši vlasnik Milana Silvio Berlusconi tvrdi kako su Rossoneri u financijskim problemima premda su u travnju ove godine dobili nove vlasnike. Berlusconi je nakon više mjeseci pregovora prodao klub kompaniji Rossoneri Sport Investment Luxembourg iza koje stoji kineski tajkun Li Yonghong. Klub je prodan za 750 milijuna eura, a Kinezi su uz podršku američkog fonda Elliott Management uložili oko 200 milijuna eura na pojačanja.

"Klub je u financijskim problemima i brine me šutnja gospodina Lija. Ukoliko Milan nastavi s lošim rezultatima postoji mogućnost da fond Elliott na proljeće preuzme klub. Ali pravi problem će biti ukoliko se Milan ne plasira u Ligu prvaka. Klub će tada biti u minusu većem od 100 milijuna eura," kazao je Berlusconi.

Usprkos velikim ulaganjima, Milan ove sezone ne bilježi očekivane rezultate. Trenutačno se nalazi na 11. mjestu sa 13 bodova, 12 manje od lider Napolija, te devet manje od četvrtog mjesta koje vodi u kvalifikacije Lige prvaka.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider