Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Visoko kotira

Jurićeva Verona u nastavak talijanskog prvenstva ušla pobjedom

Verona je pobijedila Cagliari 2:1 u zaostalom 25. kolu Serie A...

Slavlje igrača Verone (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Nogometaši Verone, koju vodi hrvatski stručnjak Ivan Jurić, u nastavak talijanskog prvenstva su ušli pobjedom na domaćem terenu nad Cagliarijem od 2-1 (2-1).

Samuel Di Carmine bio je dvostruki strijelac za domaće. Prvi pogodak postigao je u 14. minuti glavom sa pet metara, a u 26. minuti je zatresao mrežu Cagliarija snažnim i preciznim udarcem sa više od 20 metara.

U 35. minuti Borini je neoprezno startao i zaradio izravan crveni karton. Gosti su brojčanu prednost iskoristili u 43. minuti, kad je Argentinac Giovanni Simeone postigao pogodak. No, u 70. minuti je i Cagliari ostao s desetoricom na terenu, jer je drugi žuti karton zaradio Cigarini.

Desetom prvenstvenom pobjedom Jurićeva momčad je sa 38 bodova došla na sedmo mjesto i samo jedan bod ju dijeli od šestoplasiranog Napolija i mjesta u ždrijebu Europske lige sljedeće sezone. Cagliari je doživio deseti poraz i sa 32 boda ostao na 12. mjestu. Hrvatski reprezentativac Marko Rog odigrao je cijelu utakmicu za goste.

Odigravanjem dvije od četiri zaostale utakmice 25. kola Serie A u subotu je nastavljeno talijansko nogometno prvenstvo nakon tri i pol mjeseca stanke izazvane pandemijom bolesti Covid-19 koja je odnijela više od 34.000 života na Apeninskom poluotoku.

Torino i Parma su dobili priliku odigrati prvu nogometnu utakmicu u Italiji nakon sto dana prisilnog odmora, a dvoboj je završio neodlučenim ishodom 1-1.

Torino je poveo u 15. minuti, a strijelac prvog pogotka u nastavku Serie A bio je kamerunski branić Nicolas N'Koulou pogodivši mrežu neobranjivim udarcem glavom nakon kornera. Izjednačujući pogodak za Parmu u 31. minuti postigao je iskusni slovački veznjak Juraj Kucka.

Torino je imao priliku doći do pobjede, ali je u 48. minuti Belotti nedovoljno precizno izveo kazneni udarac koji mu je gostujući vratar Luigi Sepe obranio.

Torino je sa 28 bodova ostao na 15. mjestu, tri boda iznad zone ispadanja, dok je Parma sa 36 bodova skočila na sedmu poziciju.

U nedjelju će zaostale utakmice 25. kola odigrati Atalanta - Sassuolo (19.30) i Inter - Sampdoria (21.45).

Sve utakmice nastavka talijanskog nogometnog prvenstva igraju bez nazočnosti gledatelja na tribinama.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider