Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
ON BI TAKO NAPRAVIO

Jürgen Klopp savjetovao protivnicima kako pobijediti Liverpool

Liverpool će večeras braniti veliku prednost koju su stekli na gostovanju kod Benfice.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ogromna je prednost koju je Liverpool donio iz Lisabona nakon prvog susreta četvrtfinala Lige prvaka protiv Benfice. Pobjeda rezultatom 3:1 donijela je puno mira, ali i situaciju gdje već svi Liverpool vide sigurno u polufinalu. Imaju i zašto. Redsi igraju jedan od najboljih nogometa u Europi, a posebno su uvjerljivi kod kuće.

Portugalci se naravno ne dolaze predati i toga je Liverpoolov strateg Jürgen Klopp itekako svjestan. Zna da ga već malo opuštanje može koštati i zbog toga se u susret ne ulazi olako, što je i potvrdio stavom izrečenim na konferenciji za medije pred utakmicu.

Benfica mora ići punim gasom

No, osim svog stava, rekao je još nešto zanimljivo, na što ga je navelo pitanje novinara kojeg je zanimalo kako to Benfica mora igrati da bi savladala Liverpool. On se tu okrenuo tome kako bi u tom slučaju sam postavio utakmicu protiv svoje momčadi i što bi tražio od igrača.

"Znam što bih ja napravio u tom slučaju. Ja bih dao pun gas i krenuo bih svom silinom naprijed. Išao bih što prije postići pogodak. Ako ne bih uspio, i dalje bih na tome težio da se što prije dogodi. To je uostalom ono što očekujem od njih. Benfica nas cijelo vrijeme respektira i jednako tako respektiramo i mi njih", rekao je Klopp, nastavivši:

„Siguran sam da su oni tijekom prve utakmice mislili kako nije bilo loše te da su bili blizu. No, loša vijest za njih su da je ovo Anfield. Ovdje se ne igra samo protiv nas nego protiv svih na tribinama. Rekao sam više puta da želimo postati ona ekipa protiv koje nitko ne voli igrati, to je ono čemu težim. Vjerujem da to možemo biti u ovoj utakmici.“

Sve osim još jedne pobjede Liverpoola svakako će biti iznenađenje, posebno jer znamo s kolikom ozbiljnošću Klopp pristupa svakoj utakmici i svakom protivniku. Pa čak i da na klupi Benfice uistinu sjedi još jedan Klopp, ne bi šanse Portugalaca bile prevelike.

No, ništa ne smijemo zaključivati prerano, čeka nas novih 90 minuta.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider