Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"trenerI KOJI ne razumiju taktiku"

Klopp o Zidaneu: "Ja sam u Liverpoolu duže nego što traje njegova trenerska karijera"

Uoči finala Lige prvaka obojica trenera iskazuju poštovanje jedan prema drugom.

Jurgen Klopp (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Menadžer Liverpoola Jurgen Klopp imao je samo riječi hvale za svog suparnika na trenerskoj klupi u finalu Lige prvaka, u kojem se u subotu sastaju Redsi i branitelj naslova Real Madrid.

"Zinedine Zidane je uvijek bio borac kao igrač, a kao trener je postigao nevjerojatne stvari unatoč vrlo kratkoj karijeri", nahvalio je trenera Real Madrida strateg Liverpoola Jurgen Klopp na konferenciji za novinare uoči subotnjeg finala Lige prvaka u Kijevu.

"Za mene je Zidane jedan od pet najboljih igrača koji su ikad igrali nogomet, a kako je odrastao u Marseilleu cijeli život je bio pravi borac. Trebalo je dosta hrabrosti preuzeti bez iskustva klub kao što je Real Madrid, a njemu se to isplatilo", kazao je Klopp.

Zidane je u siječnju 2016. godine postao trener Reala, a otad je nanizao čak devet trofeja te mu je jedinom uspjelo dvaput zaredom osvojiti Ligu prvaka.

"Ja sam u Liverpoolu duže negoli što traje njegova trenerska karijera, a Zidane sada može osvojiti i treći puta zaredom Ligu prvaka. Možda je samo sretnik, ali ja vjerujem da je briljantan i kao trener", kazao je Klopp, koji je dodao kako mu se jako sviđa igra Reala.

"To je nogomet kojem i sam težim. Vjerujem da će to biti spektakularno finale, praznik nogometa. Neki ljudi vjeruju da Zidane, kao i ja, ne zna ništa o taktici. To bi bilo zaista smiješno: dvojica trenera u finalu Lige prvaka koji ne znaju ništa o taktici".

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider