Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'samo da je zdravlja'

Klopp istaknuo Lovrena kao ključ pa poručio: 'Dejane, uzmi nož ako me želiš ubiti'

Jürgen Klopp ostao šokiran kada je čuo da navijači Liverpoola nisu zadovolji Dejanom Lovrenom...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Njemački menadžer engleskog Premierligaša Liverpoola Jürgen Klopp otkrio je britanskim medijima na koji je način uspio da Leicester City po prvi puta ove sezone ne postigne pogodak. Punih 18 kola trebalo je čekati na momčad koja će zaustaviti ubojiti napad 'lisica' koji predvode Riyad Mahrez i Jamie Vardy. Tu su zadaću odradili Mamadou Sakho i Dejan Lovren.

Nije bilo lako, Leicester City je imao priliku za nekoliko kontranapada u prvom dijelu, no u nastavku je Liverpool odigrao puno bolje u obrani. Zašto? Objasnio je Klopp.

"Dejan je cijeli tjedan trenirao s prvom momčadi, baš kao i Sakho. Obojici sam rekao u poluvremenu utakmice: 'Ako me želite ubiti, uzmite nož, ali nemojte odigravati takva dodavanja. To zaista ne morate. Mekana dodavanja su pozivnica za kontranapad'. Nakon toga je sve bilo u redu i to što smo sačuvali mrežu netaknutom je sjajna stvar za nas", rekao je Klopp, a potom komentirao hrvatskog reprezentativca o kojem je čuo samo loše stvari.

"Čuo sam da su navijači vrlo nezadovoljni njime. Ne mogu ništa reći po tom pitanju jer otkako sam ovdje on je sve bolji i bolji. Pokazao je koliko je jak u obrani i to za mene nije iznenađenje. Već sam prije uočio njegove kvalitete", rekao je Nijemac i nastavio.

"Bio sam iznenađen kada su bi svi pričali o njemu da nije kvalitetan i da nije dovoljno dobar za Liverpool. Jako sam sretan da je sada svima dokazao da su bili u krivu. Za nas je vrlo važno da ostane zdrav i da nastavi igrati, odnosno da se mi nastavimo braniti kako smo to radili protiv Leicestera", zaključio je Klopp.

Pred Liverpoolom je u srijedu utakmica 19. kola Premierlige na gostovanju kod Sunderlanda. Ukoliko pobijedi ima se priliku dignuti sve do sedmog mjesta na prvenstvenoj ljestvici.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider