Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
jurgen - osebujna ličnost

Prije nego je počeo "šamarati" nogometne velikane, Klopp je bio "običan smrtnik"

Jurgen Klopp bio je "običan smrtnik" prije nego je postao planetarno popularan nogometni stručnjak početkom ovog stoljeća.

Jurgen Klopp u njemačkom šouu (Screenshot)

Iako su igrači Liverpoola glavni heroji veličanstvene pobjede protiv Barcelone u uzvratnoj utakmici polufinala Lige prvaka, "mastermind" iza cijele taktike i motivacije igrača Redsa je njemački nogometni stručnjak Jurgen Klopp.

On je sam nakon susreta iskreno priznao da nije vjerovao da se ovako nešto može dogoditi, ali je svojim igračima u svlačionici rekao da vjeruje u njih i da ako je netko sposoban to napraviti, onda su to oni. To je nakon meča potvrdio i Dejan Lovren, koji je otkrio Kloppov motivirajući govor iz svlačionice.

Klopp se na trenerskoj karti Europe pojavio 2001. godine kao trener Mainza, da bi sedam godina kasnije otišao u Borussiju Dortmund, a onda 2015. preuzeo klupu Liverpoola, s kojim drugu sezonu zaredom igra u velikom finalu Lige prvaka. No prije nego je postao ugledni menadžer, Klopp je bio "običan smrtnik", koji je sudjelovao u njemački TV šouovima.

Jedan od njih bila je i njemačka verzija britanskog šoua "Izgubite Milijun". Klopp se u njemu pojavio u 90-im godinama prošlog stoljeća, a cilj mu je bio izgubiti milijun maraka nudeći pogrešne odgovore na pitanja voditelja.

Pogledajte smiješnu stranu osebujnog nogometnog stručnjaka prije nego je postao faca u trenerskom svijetu i počeo "šamarati" Barcelonu nakon što izgubi u prvoj utakmici 3:0.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider