Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
povratak legende

Jupp Heynckes potvrđen za novog trenera minhenskog Bayerna!

Jupp Heynckes nije imao ni pet godina mira u zasluženoj mirovini. Na vrata je zakucao Bayern...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Legendarni nogometni trener Jupp Heynckes (72) uživao je u zasluženoj mirovini svega četiri godine. Minhenski Bayern odlučio je angažirati "penzionera" do kraja sezone, a potom se okrenuti mladosti - Julianu Nagelsmannu.

Tako prenosi njemački Sky, koji tvrdi da su se Uli Hoeness i Karl-Heinz Rummenigge dogovorili sa svojim starim prijateljem da im pomogne u nevolji. Velika želja Bayerna je Julian Nagelsmann, koji je trenutno trener sjajnog Hoffenheima našeg Andreja Kramarića i koji je vjerojatno odbio bavarski klub vjerojatno do kraja aktualne sezone.

Podsjetimo, prošlog tjedna Bayern je otpustio talijanskog stručnjaka Carla Ancelottija nakon poraza od PSG-a. Momčad je u međuvremenu vodio Ancelottijev pomoćnik Willy Sagnol pod čijim vodstvom Bavarci nisu pobijedili u prvenstvenom susretu kod Herthe. Bayern je bez pobjede u zadnja tri susreta u svim natjecanjima i već je pet bodova iza vodeće Borussije u Bundesligi.

Heynckes je dominirao njemačkim i međunarodnim nogometom kako u igračkim danima, tako i u trenerskim. Kao igrač je s Borussijom Mönchengladbach osvojio pet naslova njemačkog prvaka, te je u 369 utakmica postigao 220 pogodaka.

Kao trener je Ligu prvaka osvajao dva puta, njemačkog prvenstvo triput i njemački DFB Pokal jednom. Zauvijek će ostati zapisana 2013. godina u povijesti bavarskog kluba, kojeg je Heynckes odveo po čudesnog "treblea". On je postao prvi njemački trener koji je odveo momčad do tog podviga.

Bayernu očito gori pod petama pa se i legendarni trener odlučio barem privremeno vratiti iz mirovine. Povratak trofejnog stručnjaka trebao bi vratiti barem malo stare magije.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider