Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
svaka im čast!

Fantastične scene hajdukovaca: Mladi Vukovarac poslao emotivnu poruku svom djedu

Igrači Hajduka proslavili su veliku uspjeh na kultnom Westfalenu.

Galerija Dortmund - Hajduk Dortmund - Hajduk Šimun Hrgović +7 Niko Đolonga

Juniori splitskog Hajduka plasirali su se u polufinale nogometne Lige prvaka mladih. Oni su u četvrtfinalu bili uspješniji od vršnjaka iz Borussije Dortmund koje su na njihovu Westfalenu izbacili s ukupnih 10:9 nakon boljeg izvođenja 11-eraca pošto je rezultat nakon 90 minuta bio 1:1 (0:0).

Hajduk je poveo u 71. minuti golom Mate Antunovića, no samo pet minuta potom Julian Rijkhoff izjednačio je na 1;1 iz kaznenog udarca.

Junak Hajduka ispao je vratar Borna Buljan, koji je u devetoj seriji raspucavanja s bijele točke zaustavio udarac Filippa Manea, a potom je Ante Kavelj bio precizan te odveo Splićane među posljednje četiri momčadi u tom natjecanju.

Emotivna poruka Šimuna Hrgovića

Juniori Hajduka nakon pobjede započeli su s ludim slavljem sa svojim navijačima. Oko pet tisuća navijača Hajduka stiglo je na kultni Westfalen.

Igrači Bijelih skinuli su dresove i hlačice te ih podijelili sretnim navijačima. Nakon što je skinuo dres, mladi Šimun Hrgović pokazao je poruku za svog djeda.

''Dido, ovo je za tebe'', napisao je Hrgović.

Šimun Hrgović Šimun Hrgović (Foto: Goran Stanzl/Pixsell)

Hajdukov dragulj igra na poziciji lijevog beka. Rođen je u Vukovaru, a Hajduk ga je doveo iz Cibalije. Njegova najveća vrlina je brzina, doslovno je uništavao igrače Dortmunda, a i mlade igrače Cityja na Poljudu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider