Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Modri dominirali

Juniori Dinama remizirali sa Šahtarom u Harkivu i preuzeli vrh ljestvice

Mlada momčad Dinama u Harkivu je odigrala 1:1 sa Šahtarom te barem privremeno preuzela vrh ljestvice...

Niko Janković (Photo: Goran Stanzl/PIXSELL)

U susretu 3. kola C skupine juniorske Lige prvaka mlada momčad Dinama u Harkivu je odigrala 1:1 sa Šahtarom te barem privremeno preuzela vrh ljestvice.

Dinamo je dominirao veći dio utakmice, a od 65. minute imao je i igrača više, ali nije uspio osvojiti sva tri boda.

Domaćin je poveo u 50. minuti golom Artema Bondarenka iz jedanaesterca, a izjednačio je Niko Janković pet minuta kasnije. Šahtar je od 65. minute igrao s igračem manje nakon što je isključen Daniel Ehbudzhuo.

U drugom susretu iz skupine C sastaju se Manchester City i Atalanta.

Dinamo sada vodi na ljestvici s pet bodova, Manchester City na drugom mjestu ima četiri boda i utakmicu manje, Šahtar ima dva, a Atalanta jedan bod.

Dinamo je otvorio utakmicu velikom prilikom u devetoj minuti, ali je Anatolij Trubin zaustavio udarac Leona Šipoša. U 17. minuti zaprijetio je i Antonio Marin, ali je Šahtarov golman još jednom bio spreman. Do kraja poluvremena svoje udarce okušali su Bernard Karrica i Bartol Franjić, ali su bili neprecizni.

Domaćin u prvih 45 minuta nije uputio niti jedan udarac u okvir Dinamova gola, tek jedan pored vrata Renata Josipovića.

Nažalost, Šahtar je bez prave igre poveo u 50. minuti golom Artema Bondarenka iz kaznenog udarca. Jedanaesterac je skrivio Josipović, koji je zakasnio na Bondarenkovo ubacivanje oborivši Danila Sikana.

Srećom, samo pet minuta kasnije Dinamo je izjednačio golom Nike Jankovića nakon velike pogreške domaćeg vratara Trubina, kojem je lopta prošla kroz ruke. Janković je u 58. minuti mogao posve okrenuti rezultat, ali je loše pucao nakon jedne sjajne povratne lopte.

Od 65. minute Dinamo je imao i igrača više nakon što je zbog drugog žutog isključen Daniel Ehbudzhuo, međutim Modri to nisu uspjeli iskoristiti. Najbliže pogotku bio je Šipoš, koji je u 89. minuti propustio zicer za pobjedu.

U idućem kolu igrat će isti suparnici, no zamijenit će domaćinstva, a obje utakmice na rasporedu su 6. studenog.

Juniori Dinama ove sezone igraju u Champions League Path dijelu ždrijeba, a protivnici su im kao i seniorskom sastavu, Manchester City, Atalanta i Šahtar.

Odabranici Igora Jovičevića u prvom su kolu na stadionu Hitrec-Kacian pobijedili Atalantu s 1:0, a u drugom dvoboju odigrali su 2:2 na gostovanju kod Manchester Cityja.

Pobjednik skupine izborit će direktan plasman u osminu finala, dok drugoplasirana momčad ide u play-off rundu gdje će se za ulazak u osminu finala boriti s jednom od momčadi koja igra u Domestic Champions Path dijelu ždrijeba.

Mlada momčad Dinama prošle je sezone dogurala do četvrtfinala Lige prvaka izgubivši od Chelsea nakon izvođenja jedanaesteraca. Londonski sastav kasnije je u finalu izgubio od Porta.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider