Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
DO KRAJA NAPETA SEZONA

Juniori Dinama osvojili titulu prvaka Hrvatske, Hajduk ostao bez Lige prvaka

Pobjedom u posljednjem kolu nad nogometašima Osijeka, juniori Dinama postali su prvaci države.

Slavlje Dinamovih juniora (Foto: Goran Mehkek / CROPIX)

Igrači juniorske momčadi NK Osijeka ipak nisu uspjeli šokirati Dinamo, kao što su to ranije ovog tjedna napravili finalistima Lige prvaka, nogometašima Hajduka.

Zagrebački plavi su protiv svojih gostiju upisali pobjedu koja im je trebala za osvajanje naslova prvaka Hrvatske, posebno vrijednog jer su iza sebe ostavili drugu momčad Europe.

Plavi dominantno u posljednjem kolu, Hajduk odradio svoj posao

Novi prvaci slavili su rezultatom 4:1. Poveli su pogotkom Mateja Šakote u desetoj minuti, a šest minuta kasnije rezultat je povećao Fran Topić. U 18. je Osijek smanjio na 2:1 preko Antonija Blažanovića, no u 20. je opet dva razlike, pogotkom Ivana Cvetka. Konačni rezultat postavio je Topić, svojim drugim pogotkom, u 81. minuti.

Hajduk je slavio na gostovanju u Zaprešiću kod Inkera, no taj rezultat dovoljan im je samo za sigurno druge mjesto te ostanak na dva boda iza novih prvaka. Rezultat je bio 0:2, a strijelci Marin Ćalušić i Šimun Hrgović.

Tako Splićani iduće godine neće igrati juniorsku Ligu prvaka, čime to natjecanje ostaje bez ovosezonskih finalista.

Iduće sezone bez dva kluba u Ligi prvaka

Da je Hajduk osvojio titulu, Hrvatska bi mogla ponovno imati dva predstavnika u elitnom europskom natjecanju, ako bi se prva momčad Dinama plasirala u grupnu fazu seniorske Lige prvaka.

No, ovako su mladi Dinamovci svoje mjesto u eliti osigurali bez potrebe čekanja rezultata prve momčadi, koja mora proći kroz kvalifikacije. Nađe li se Dinamo tamo, juniori će igrat protiv istih protivnika kao prva momčadi, dok u drugom slučaju Dinamo čeka nadmatanje s juniorskim prvacima država čije prve momčadi nisu u grupnoj fazi.

Treće mjesto u prvenstvu pripalo je Rijeci, dok su se od četvrtog do osmog mjesta, unutar samo dva boda, redom posložili Lokomotiva, Gorica, Rudeš, Osijek i Varaždin. Inker je završio posljednji, sa samo 14 osvojenih bodova.

Standings provided by Sofascore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider