Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Kreće transferni "rat"

Kovač, Simeone, Klopp, Zidane: Svi žele mladu njemačku zvijezdu zbog propusta njegova kluba

Mlada zvijezda njemačkog nogometa mogla bi otići za pravu "siću".

Julian Brandt (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Julian Brandt je 22-godišnji ofenzivac Bayer Leverkusena koji bi ovoga ljeta mogao izazvati pravi transferni rat među europskim velikanima.

Njemački Kicker piše da talentirana mlada zvijezda njemačkog nogometa ima odštetnu klauzulu od svega 25 milijuna eura za nadolazeći ljetni prijelazni rok. Za usporedbu, Benfica je mladog Joaa Felixa, koji je nedavno nastupio protiv Dinama, zaštitila klauzulom od čak 120 milijuna eura.

Brandt je prošloga ljeta imao dvostruko nižu odštetnu klauzulu – 12 milijuna eura plus bonusi – ali ostankom u Bayeru ona je, prema Kickeru, dvostruko porasla za ljeto 2019. Ukupni iznos potencijalnog transfera procjenjuje se na 25-30 milijuna eura, što je i dalje vrlo jeftino za igrača koji po Transfemarktu vrijedi 45 milijuna eura.

Španjolci pišu da su zainteresirana oba velika madridska kluba – Real i Atletico, u Njemačkoj se piše o interesu Bayerna i Borussije Dortmund, a s Otoka navodno stiže interes Liverpoola.

Brandt ima ugovor do 2021. godine, a Bayer bi mogao ispod cijene ostati bez mlade zvijezde. Brandt je nedavno izjavio da mu se ne žuri s odlaskom; vidjet ćemo hoće li ostati u klubu još jednu sezonu ili će zov velikana biti prejak.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider