Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Prvo međunarodno iskustvo

Zanimljiv transfer: Šibenik doveo igrača iz aktualnog prvaka Kolumbije

America je u prosincu 2019. osvojila kolumbijsko prvenstvo, a Mesa je dosad odigrao 17 utakmica za taj klub.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatski nogometni prvoligaš Šibenik doveo je na jednogodišnju posudbu 22-godišnjeg braniča Juana Carlosa Mesu iz aktualnog kolumbijskog prvaka Americe iz Calija, potvrdio je Mesa u razgovoru za kolumbijski RCN Radio.

"Zadovoljan sam zbog ove prilike. Već znam ponešto o ekipi, gledao sam ih kako igraju. To je čvrst nogomet, više fizički", izjavio je Mesa kojem će dolazak u Šibenik biti prvo međunarodno iskustvo.

"Idem ondje na posudbu na godinu dana nakon čega će imati mogućnost otkupa ugovora. Igrat ću na svojoj prirodnoj poziciji, na mjestu središnjeg braniča", dodao je mladi Kolumbijac koji bi se Šibeniku trebao priključiti tijekom idućeg tjedna.

Mesa je posljednje dvije godine igrao za kolumbijskog prvoligaša Americu iz Calija gdje je u ljeto 2018. stigao također iz prvoligaša Atletica Bucamarange.

America je u prosincu 2019. osvojila kolumbijsko prvenstvo, a Mesa je dosad odigrao 17 utakmica za taj klub.

Ove sezone je odigrano osam kola kolumbijskog prvenstva koje je prekinuto u ožujku zbog koronavirusa. Mesa je upisao jedan nastup odigravši dvije minute u zadnjoj utakmici 8. ožujka. Njegova cijena kreće se oko 100.000 eura, podatak je Transfermarkta, internetske stranice specijalizirane za transfere nogometaša.

Šibenik se nastoji pojačati u obrani nakon što je ove sezone ušao u prvu hrvatsku ligu pa izgubio s 1:2 kod Rijeke i 0:1 doma od Varaždina.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider