Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Veselo društvo

Jedini su opekli Dinamo i ludo se zabavljaju: "Kad počne prepirka hajdukovaca i dinamovaca, to je šou. Zločesti idu u samicu!"

Varaždin je najugodnije iznenađenje dosadašnjeg dijela hrvatskog prvenstva, a njegov važan igrač Jozo Stanić govori za gol.hr o veseloj atmosferi u svlačionici i otkriva zanimljive anegdote…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Stameni desni bek Varaždina Jozo Stanić, koji je u Varaždinu na posudbi iz Augsburga, pokazao se kao značajno pojačanje najugodnijeg iznenađenje dosadašnjeg dijela SuperSport HNL-a, a bio je i član U-23 hrvatske reprezentacije koja je nedavno napravila senzaciju pobijedivši u prijateljskoj utakmici u Beču reprezentaciju Katara 3:0.

U velikom intervjuu za gol.hr otkrio je, među ostalim, kakva atmosfera vlada u svlačionici Varaždina te što se događa kada se povede razgovor o Hajduku i Dinamu.

Varaždin je za sada jedini koji je u dosadašnjem tijeku prvenstva otkinuo bodove Dinamu, a Hajduk je propisno namučio i prema prikazanoj igri nije zaslužio poraz.

Varaždin jedini otkinuo bodove Dinamu

U sljedeća dva kola Varaždin će se opet sudariti s Bijelima i Modrima. Prvo Hajduk na Poljudu, a onda Dinamo u Maksimiru.

„Bit će to za nas dva velika izazova. Ne znam hoćemo li igrati u Split, postoji neka mogućnost da možda igramo u Varaždinu jer nije jasna situacija s terenom na Poljudu. Kako god, čekaju nas dvije jako teške utakmice. Protiv Hajduka nećemo imati Teklića na raspolaganju, to nam je veliki hendikep. On nam je jako značajan igrač. Jedva čekam istrčati na Poljud, osjetiti tu atmosferu, ali i na Maksimir. Čuo sam da je nešto posebno istrčati na taj slavni maksimirski travnjak“, sa širokom osmijehom kazivao nam je Stanić.

Zadrikivanje dinamovaca i hajdukovaca u svlačionici Varaždina

Znači li to da ste privatno dinamovac?

„Ja navijam za Augsburg, ha, ha, ha…“, ispalio je i na naše opetovano pitanje nije želio odgovoriti.

„To ću zadržati za sebe. Jako cijenim i Dinamo i Hajduk, to su dva najveća hrvatska kluba, znam da velika većina Hrvata navija za njih“, pokazao je mlađahni Stanić da se razumije u diplomaciju.

Pa, dobro, nije nikakav grijeh reći za koga se privatno navija. Eto, u momčadi Varaždina ima igrača koji otvoreno govore da su hajdukovci. Nitko im ne zamjera. Možda su čak i u većini u svlačionici?

„Nisu većina, ali ima ih 5-6. Uh, samo da vidite kakve su to rasprave u svlačionici, ha, ha, ha…“

Zločesti idu u samicu

Znači, ima dosta zadirkivanja...

„Kad to krene, ja samo gledam i smijem se. Držim se neutralno, ipak sam ja rođen u Njemačkoj i ne kužim baš sve, ha, ha, ha… Sve je to prijateljska šala. Imamo odličnu atmosferu, baš smo klapa. Nema iskakanja, samo pozitiva i međusobno pomaganje. Mislim da je to jedan od glavnih razloga naših dobrih igara i rezultata.“

Možete li nam otkriti neku anegdotu iz tako razigrane svlačionice?

„Imamo neku igru. Tko pretjera sa zezancijom, mora u samicu. Za to smo odvojili jednu sobicu. Tamo idu zločesti.“

I tko je češće u samici: dinamovci ili hajdukovci?

„Ma, hajdukovci, ipak je kapetan Oli Zelenika, a njega se mora slušati, ha, ha, ha…“, duhovito je odvratio s glasnim smijehom.

U Varaždinu je baš veselo. Izgleda da ste se jako dobro snašli.

„Je, baš mi je odlično. I grad, i ljudi, i suigrači su vrhunski. Osjećam se kao kod kuće“, zaključi je Stanić.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider