Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
smiješi mu se transfer

Uspon bivšeg Dinamovca: Bio je otpisan, a danas ga žele Premierligaši

Prije samo godinu dana bio je na odlasku nakon teške ozljede koljena, a danas se za njega bore premierligaški klubovi.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Jozo Šimunović postao je igrač Celtica kada je 2015. stigao iz Dinama u jednom od najvećih transfera u povijesti škotskog velikana. Mladi stoper, koji se nije bio u potpunosti dokazao ni u Dinamovu dresu, ispraćen je iz Zagreba s puno skepse, ali danas je on igrač kojem se smiješi transfer u Premierligu.

Šimunović je procvjetao nakon vrlo teške prve sezone koju je obilježila teška ozljeda. Celtic ga je ljeta 2016. pokušao prodati Torinu za 4,4 milijuna eura, osjetno manje od 7,5 milijuna koliko su platili Dinamu. Međutim, transfer je propao jer Šimunović nije prošao liječnički pregled, a kasnije će se pokazati da je to bila prava sreća u nesreći i za igrača i za klub.

Celtic je ove sezone potvrdio da nema konkurencije u Škotskoj osvajanjem šestog uzastopnog naslova, a jedna od ključnih figura bio je upravo Šimunović. Mladi je stoper procvjetao pod Brendanom Rodgersom, bivšim trenerom Liverpoola koji je pun hvale za Šimunovića.

Privukao interes brojnih klubova

''S 22 godine još je dječak, a razvija se jako dobro. Ima sve potrebne kvalitete i, naravno, treba još napredovati, ali ako ste vrhunski klub želite nekoga poput njega'', rekao je Rodgers koji je u zimskom prijelaznom roku odbio Torino koji se vratio po Šimunovića.

Njegove igre privukle su interes brojnih klubova iz cijele Europe, a među njima su i RB Leipzig i Sevilla, klubovi poznati po dobroj sportskoj politici i prepoznavanju talenata. Međutim, kao logičan korak izgleda odlazak u susjednu Premierligu čiji su klubovi dobro upoznati s njegovim kvalitetama.

Prema pisanju otočkih medija Šimunović je na meti Newcastlea i Huddersfielda, klubova koji su ove sezone izborili Premierligu, ali i Burnleyja koji je prošle sezone osvojio 16. mjesto. Konkurenciju će im predstavljati novi prvak Rusije Spartak koji želi osnažiti momčad za nastup u Premierligi.

Njegova se vrijednost procjenjuje na devet milijuna eura, a Celticu se smiješi zarada godinu dana nakon što su ga pokušali ''utopiti'' za manji iznos od onog za koji su ga kupili.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider