Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Prema Transfermarktu

Gvardiolu vrijednost skočila gotovo dvostruko: Samo su dvojica Hrvata "koštali" toliko ili više

Joško Gvardiol prema novoj procjeni Transfermarkta vrijedi 60 milijuna eura!

Joško Gvardiol (Foto: Screenshot)

Hrvatski nogometni reprezentativac Joško Gvardiol već je dugo etiketiran kao najskuplji Vatreni, međutim Transfermarkt to nije tako vidio i cijenio ga je 35 milijuna eura, manje od Kovačića i Brozovića. Od ove srijede je gotovo dvostruko skuplji i prema njihovoj najnovijoj procjeni vrijedi čak 60 milijuna eura!

Toliko je među Hrvatima dosad vrijedio i Marcelo Brozović krajem 2019. godine, a jedini "skuplji“ dosad je bio Ivan Rakitić koji je po završetku SP-a 2018. vrijedio rekordnih 70. milijuna eura, što je najviša procjena vrijednosti nekog hrvatskog nogometaša ikad prema Transfermarktu.

Joško Gvardiol Joško Gvardiol (Foto: Screenshot)

Gvardiol je trenutačno 52. najskuplji igrač na svijetu, 10. najskuplji u Bundesligi i drugi u Leipzigu. U Hrvatskoj je dakle najskuplji, 6. je najskuplji stoper na svijetu i 2. najskuplji rođen 2002. godine.

Primjerice Luka Modrić, najbolji hrvatski nogometaš u zenitu svoje karijere vrijedio je 55 milijuna eura.

Interes Chelseaja podigao vrijednost

Kažu kako igrač doista vrijedni onoliko koliko je netko spreman isplatiti za njega, Chelsea je želio Gvardiola ovo ljeto "po 90 milijuna eura“, međutim naš reprezentativac im se zahvalio i odlučio ostati još malo u Bundesligi.

Joško Gvardiol Joško Gvardiol (Foto: Screenshot)

Kad jednom konačno ode u Premiership ili negdje drugo, vrijedit će onoliko koliko njegov novi poslodavac isplati, a to će vrlo vjerojatno biti po značajno višoj cijeni od one koju su Plavi nuduili, vjerojatno većoj od 100 milijuna eura, što bi Joška učinilo apsolutnim rekorderom kad su u pitanju transferi domaćih nogometaša.

Spomenuti Kovačić i Brozović i dalje vrijede identično, odnosno 42 i 40 milijuna eura, a u top pet su dva bivša hajdukovca Mario Pašalić i Nikola Vlašić koji vrijede 28 i 22 milijuna eura.

Dobitnik najnovijeg izdanja Transfermarktovog cjenika nogometaša iz Bundeslige je i Josip Stanišić, čija je vrijednost također skočila dvostruko, s četiri na osam milijuna eura, dok je Borni Sosi vrijednost pala s 23 na 20.000.000 eura.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider