Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
KAKO SU ODIGRALI HRVATI?

Stanišiću napokon 90 minuta u Bayernu, ali ne može biti zadovoljan odrađenim

Josip Stanišić i Kristijan Jakić bili su u prvom planu od hrvatskih igrača na jučerašnjim terenima Lige prvaka.

Josip Stanišić, Libor Holik i Leon Goretzka (Foto: Afp)

Po prvi put ove sezone, prvi put u Ligi prvaka te po četvrti put otkako je postao članom prve momčadi Bayerna, Josip Stanišić dobio je priliku na terenu provesti svih 90 minuta.

Njegova momčad slavila je rezultatom 2:4 na gostovanju kod Viktorije Plzen i to nakon što su vodili s četiri pogotka prednosti. Malo opuštanje nakon toga koštalo ih je primanja dva pogotka.

Nije igrao na svojoj poziciji

Stanišić je zaigrao na za njega nespecifičnoj poziciji lijevog bočnog braniča i to se zapravo moglo primijetiti. Iako ne snosi krivicu niti za jedan pogodak, mora se reći da su oba došla nakon ubačaja preko njegove strane.

Prema statistici Sofascorea, upisao je 63 od 68 točnih dodavanja (93%) te je oduzeo dvije lopte i dobio tri od sedam duela.Dobio je ocjenu 6.3, koja je najniža u njegovoj momčadi. Time Josip svakako neće biti zadovoljan, no  ima olakotnu okolnost time što je igrao na suprotnoj strani od svoje primarne.

Sve pogotke možete vidjeti OVDJE.

Ono najvažnije za njega, ali i nogometnu reprezentaciju Hrvatske je činjenica da je napokon odigrao 90 minuta. Ove sezone nastupio je u dvije utakmice Lige prvaka. Protiv Intera je dobio šest, a u prošlotjednom susretu protiv Viktorije 45 minuta. U Bundesligi je priliku dobio četiri puta s klupe, za ukupno 105 minuta.

Jakić je postao stalni desni bočni

On se za sada čini kao siguran putnik za Katar, budući da igra na deficitarnoj poziciji.

No, kao nova konkurencija na toj poziciji ističe se nogometaš koji je jučer također nastupio. To je Kristijan Jakić, koji u Eintrachtu sve više igra na desnom boku.

Na toj poziciji je u formaciji 3-4-3 (5-4-1) zaigrao i na gostovanju kod Tottenhama. Ryan Sessegnon i Heung Min-Son pravili su mu probleme, s kojima se većinom dobro nosio, no snosi izravnu krivicu za drugi pogodak domaćih (Tottenham slavio 3:2), nakon što je rukama u kaznenom prostoru zaustavio Harryja Kanea. Kane je kazneni udarac iskoristio.

Priliku je od 69. minute u dresu Eintrachta po prvi put je u Ligi prvaka dobio Hrvoje Smolčić. On je svoje zadaće korektno odradio.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider