Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Samo naprijed!

Tjedan života za sjajnog mladog Hrvata: Debitirao za Vatrene pa potpisao novi ugovor s Bayernom

Kako to već obično biva, detalji ugovora su poslovna tajna, ali nema sumnje da je dobio povišicu za ovaj novi potpis.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Novi hrvatski reprezentativac Josip Stanišić potpisao je ugovor s Bayernom do ljeta 2025. godine.

Objavio je to bavarski klub na svojoj službenoj stranici, navodeći kako se zapravo radi o produljenju dosadašnje ugovorne obveze koja je vrijedila do 30. lipnja 2023. Kako to već obično biva, detalji ugovora su poslovna tajna, ali nema sumnje da je Stanišić dobio povišicu za ovaj novi potpis.

Bavarci su ga htjeli zadržati na dulji rok poslije jako dobrih igara koje je prikazao u protekla dva mjeseca, tijekom kojih je skupio osam nastupa za prvu momčad u svim natjecanjima (Bundesliga, DFB Pokal, Liga prvaka).

Stanišić je inače u Bayernovu akademiju stigao 2017. godine iz niželigaškog kluba Fürstenfeldbruck. Tamo je Josip boravio dvije godine, od 2015. do 2017., nakon što je prethodno svoju nogometnu priču započeo u legendarnim Zehcigerima (TSV 1860 München).

Stanišić: Nastavit ću na ovom valu

Mladić koji je do prije koju godinu bio totalni anonimus čak i onim najzagriženijim ljubiteljima nogometa sada proživljava pravu bajku i nastavlja svoj meteorski uspon. Prije tjedan dana je debitirao za A reprezentaciju Hrvatske u pobjedi Vatrenih na Cipru, zatim je nastupio i u utakmici protiv Slovačke u Osijeku, a kao šlag na tortu stigao je novi ugovor s Bayernom.

"Želim se zahvaliti klubu što je vjerovao u mene. Nastavit ću na ovom valu na kojem surfam proteklih mjeseci, osjećaj je fenomenalan i uživam u svakoj sekundi. Želim pomoći momčadi koliko god mogu i nadam se da će i moje igre dati doprinos da osvojimo što veći broj trofeja", izjavio je Stanišić poslije potpisa ugovora.

Salihamidžić: Etablirao se vrlo brzo

Bayernov sportski direktor Hasan Salihamidžić izrazio je zadovoljstvo što je klub osigurao da Josip još barem četiri godine ostane na Allianz Areni.

"Sretni smo jer smo uspjeli integrirati još jednog talentiranog nogometaša iz našeg kampa u prvu momčad, Josip se etablirao vrlo brzo. On je sjajan dodatak našoj momčadi, vrlo pouzdan igrač koji je snažan u duelima, siguran na lopti i može sudjelovati u napadačkom presingu. Daje sve od sebe na svakom treningu i samo treba nastaviti tako", rekao je popularni Braco.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider