Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Napokon!

Josip Pavić za Dnevnik Nove TV otkrio što donosi novi Zakon o sportu: "Vrhunska stvar za sportaše"

Josip Pavić za Dnevnik Nove TV o novom Zakonu o sportu:

Gotovo 16 godina čekao se novi Zakon o sportu, čija se izmjena najavljivala godinama, ali stvarnih promjena nije bilo sve do danas.

U izradi prijedloga Zakona sudjelovala je radna skupina od 15 članova, predstavnici krovnih sportskih udruženja i nacionalnih saveza.,ali i akademska zajednica.

Tako je, kažu mnogi, jedan od najzaslužnijih za ovaj novi zakon, naš proslavljeni vaterpolist, a danas posebni savjetnik ministrice Brnjac, Josip Pavić koji je za Dnevnik Nove TV objasnio što se donosi novi zakon.

gol expired Hrvatska deklasirala Maltu na otvaranju Europskog prvenstva u Splitu divider

"To je vrhunska stvar za naše sportaše, koji su se dokazali na europskoj i svjetskoj sceni, a nisu bili te sreće da mogu puno zarađivati od sporta. Limit je 24 tisuće eura i takvim će sportašima biti plaćeni doprinosi za mirovinsko i zdravstveno osiguranje", rekao je proslavljeni sportaš Josip Pavić koji je otkrio da njegovo oduševljenje dijeli i Ratko Rudić.

Plaćat će se doprinosi samo prvoj kategoriji sportaša, ali to je mali broj od tristotinjak sportaša.

"Za sada se išlo samo na prvu kategoriju sportaša. Ako to budu dozvoljale financijske mogućnosti, vjerujem da će se ići u proširivanje broja sportaša. Međutim, imali smo tu jednu kompenzacijsku mjeru da se svim vrhunskim sportašima isplaćuju nacionalne stipendije, a to uključuje sportaše prve, druge i treće kategorije. 

Poznati iznosi stipendija za vrhunske sportaše

Nacionalna stipendija bi, u prijevodu, bila plaća sportaša:

"Za vrhunske sportaše prve kategorije stipendija iznosi 3 tisuće kuna, za drugu 2 tisuće kuna, a za treću tisuću kuna. Ako to mogućnosti budu dozvoljavale, ja vjerujem da će se ići maksimalno. To je mjera koju naši sportaši zaslužuju", zaključio je Pavić.

Zakon o sportu sada ide na čitanje, a Dnevnik Nove TV ubuduće će pratiti provedbu i kako će to funkcionirati. 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider