Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Debitirao za Hajduk pa otišao

Sa šesnaest se prodao iz Hajduka za skoro milijun eura, a sad je dobio papire u Širokom

Talijani su ga platili 900.000 eura dok je bio tinejdžer, a pola desetljeća kasnije je bez posla.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Sjećate li se Josipa Maganjića?

To pitanje više se odnosi na Hajdukove navijače jer će ga se oni najprije i najlakše sjetiti. Oni koji ga pamte sjećaju ga se kao velike nade Bilih koja je prije pola desetljeća napustila matičan klub za gotovo milijun eura.

Prema Transfermarktu talijanska Fiorentina iskrcala je Hajduku 900.000 eura za njegove noge 2016. godine, no ispostavilo se kako je taj novac bačen u vjetar jer je Maganjić bio u najmanju ruku kriva procjena struke kluba iz Firence. Naime, nije odigrao nijednu službenu utakmicu za seniore i jedino čime se na Čizmi ima za pohvaliti jest 72 nastupa za Primaveru.

Debitirao za Hajduk pa otišao

Za Hajduk je odigrao niti jednu cjelovitu utakmicu jer je u svojem jedinom nastupu za seniore dobio 65 minuta u gostujućoj pobjedi protiv Zagreba u zadnjem kolu prvenstva 2016. godine.

U domaćoj prvoj ligi prikupio je još devet utakmica kao igrač Istre 1961 na posudbi iz Fiorentine. Na Pecari je igrao od prošle zime, a iako je bio ugovorno vezan do ljeta sljedeće godine, spomenute strane odlučile su se danas za sporazuman raskid.

Sinjski napadač za sad već bivši klub odradio je samo pet utakmica i sad je s 22 godine na leđima slobodan igrač.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider