Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Bravo!

VIDEO Brekalo zabio golčinu u hrvatskom derbiju Serie A, zakucao je loptu pod gredu

Josip Brekalo doveo je Torino u vodstvo kod Verone u susretu 36. kola Serie A.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nogometaši Verone ugostili su Torino u susretu 36. kola talijanske Serie A, a gosti su slavili pogotkom Josipa Brekala.

U 19. minuti susreta hrvatski nogometni reprezentativac je na asistenciju Mergima Vojvode zabio prekrasasan pogodak. Bilo je to neobranjivo, lopta se odbila od grede u mrežu.

Golčinu Josipa Brekala možete vidjeti OVDJE.

Bio je to sedmi prvenstveni pogodak Brekala u prvenstvu ove sezone. Brekalo je odigrao čitav susret za Torinio kod kojega je Marko Pjaca ostao na klupi, dok je Boško Šutalo odigrao drugo poluvrijeme za Veronu.

Inače, ovo je derbi dva hrvatska trenera u Serie A, ali i dva prijatelja iz djetinjstva. Radi se o Igoru Tudoru koji vodi Veronu i Ivanu Juriću koji od ove sezone vodi Torino.

Zanimljivo, prije nekoliko dana u talijanskim medijima se pojavila informacija kako su Tudor i Jurić glavni kandidati za klupu Atalante koja bi se na kraju sezone mogla oprostiti od Gian Piera Gasperinija.

Spezia osigurala ostanak u Serie A

Spezia, za koju je Martin Erlić odigrao čitav susret, osigurala je i teoretski ostanak u Serie A 3:2 (2:1) gotujućom pobjedom protiv Udinesea.

Domaće je u vodstvo doveo Molina (26), no do kraja poluvremena gosti su preokrenuli preko Verdea (35) i Gyasija (45-3), da bi Maggiore (47) na samom početku nastavka poviesio na 3:1. Konačni rezultat postavio je Pablo Marin (90+4).

Spezia je ovom pobjedom stigla do 15. mjesta i 36 bodova te je postala nedostižna za Salernitanu, Cagliari, Genou i Veneziju. Udinese, za koji je Filip Benković ušao u igru u 87. minuti, ostalo je 12. sa 44 boda.

Salernitana propustila sjajnu šansu

U prvoj utakmici dana Empoli i Salernitana su igrali 1:1 (1:0). Domaće je u vodstvo doveo Cutrone (31), a pritisak gostiju, koji se bore za ostanak u ligi, urodio je poravnanjem "škaricama" Bonazzolija (76).

Domaći vratar Vicario do tada je s nekoliko bravuroznih intervencija čuvao prednost svog sastava, no najveću je ipak izveo u 85. minuti kada je spriječio potpuni preokret obranivši vrlo loše izvedeni kazneni udarac Perottiju, koji je na travnjak stupio pet minuta ranije.

Salernitana je tako propustila "zlatnu" priliku za osiguranje ostanka u Serie A, ostala je 17. sa 31 bodom, dva više od 18. Cagliarija i tri više od 19. Genoe koji se nalaze u zoni ispadanja, ali imaju po jedan susret manje odigran. Posljednja Venezia ima 25 bodova i također jedan susret manje. Empoli je siguran 14. sa 38 bodova.

Tablica Serie A

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider