Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Imao rijetku bolest

Neočekivana zvijezda Premier lige: "Rekli su mi da više neću zaigrati nogomet, samo sam se nasmijao"

Josh Dasilva zabio je pogodak u Brentfordovoj pobjedi nad Manchester Unitedom u Premier ligi.

Josh Dasilva protiv Manchester Uniteda (Foto: Afp)

Prošlog vikenda odjeknula je vijest o još jednom debaklu Manchester Uniteda. Na gostovanju kod Brentforda u 2. kolu Premier lige dobili su četiri komada i spuštene se glave vratili u Manchester.

Jedan od junaka dvoboja bio je Josh Dasilva, engleski nogometaš koji je načeo mrežu mančesterskog sastava i stigao do svog drugog pogotka ove sezone.

Nagrada je to za svu pretrpljenu bol, koju je iskusio u posljednjih godinu i pol dana. U veljači 2021. godine Dasilva je ozlijedio kuk, a ozljeda je bila toliko rijetka da se nitko nije usudio dati prognozu kada će se vratiti na teren. Odnosno, hoće li se uopće moći vratiti nogometu.

"Bilo je teško. Razgovarao sam s najboljim stručnjakom u Ujedinjenom Kraljevstvu, a on mi je rekao da to nikad prije nije vidio kod sportaša", priznao je Dasilva jednom prilikom u razgovoru za službenu internetsku stranicu Brentforda pa dodao:

Bio na korak od prekida karijere

"U početku mi je rekao da može više nikad neću zaigrati nogomet, samo sam se nasmijao na to jer nisam imao namjere prestati igrati nogomet. Znao sam da ću se vratiti.

Mislio sam da će to biti dvomjesečna ili tromjesečna ozljeda, ali kada su mi rekli da ću to trajati puno dulje, samo sam razmišljao o tome da nastavim dalje", priznao je Dasilva koji je prošle sezone odigrao samo deset utakmica, ali unatoč tome imao je ogromno povjerenje trenera Thomasa Franka, kojem se to i više nego isplatilo.

Sjajno je Dasilva otvorio novu sezonu. Već u prvom kolu zabio je pogodak Leicesteru pa pet dana kasnije i Unitedu i svima pokazao da se vratio...

Tablica Premier liga

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider