Nogomet
SPORTOVI
breaking news !: USKORO UŽIVO SDP sazvao izvanrednu presicu, komentirat će odluku Ustavnoga suda
Nogomet
inače pogađa, ali...

Pa što ovaj izvodi? Vrlo čudno izvođenje penala rezultiralo hit-promašajem

Inače na taj način pogađa, ali za njegovu neobičnu tehniku pročulo se zahvaljujući promašaju.

Josef Martinez puca penal (Foto: Screenshot) (Foto: Screenshot)

Josef Martinez venezuelanski je napadač aktualnog prvaka MLS-a Atlante United. Martinez je u sjajnoj formi pa je tako zabio u pet uzastopnih nastupa, uključujući i posljednji protiv DC Uniteda.

Na toj utakmici zabio je za 2:0 u sudačkoj nadoknadi, a u strijelce se mogao upisati i ranije da je iskoristio penal u 72. minuti. Zbog načina na koji ga je promašio, njegov pokušaj brzo se širi internetom.

Martinez se zaletio, putem prema lopti mijenjao ritam, a onda neposredno prije udarca skočio i iz doskoka opalio preko gola.

Ždrijeb Lige prvaka (Foto: AFP) Ždrijeb Lige prvaka: Dinamo imao sreće, izbjegao PAOK i Crvenu zvezdu! divider

Pa što to radiš, čovječe, vjerojatno bi se mnogi zapitali kada vide ovakvu tehniku izvođenja penala. Međutim, Martinez često baš na taj način izvodi penale i uglavnom pogađa – na glasu je kao hladnokrvan izvođač udaraca s bijele točke.

Penale na sličan način izvodi i Chelseajev veznjak Jorginho, koji malo poskoči prije udaraca kako bi navukao golmana na pogrešku i preranu reakciju. Martinez je takvo izvođenje nadogradio pravim, visokim skokom, a iako statistika govori u njegovu korist, čini se da je trebao jedan ovakav promašaj da se pročuje za njegovu neobičnu tehniku.

 
 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider