Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Napadač koji piše povijest

Stigao nogometne velikane Batistutu i Lewandowskog i prijeti svjetskom rekordu Messija

Napadač Atlante United, Josef Martinez, srušio je MLS rekord po broju uzastopnih utakmica u kojima je postigao pogodak. Svjetski rekord pripada zvijezdi Barcelone Lionelu Messiju, kojemu je to pošlo 21 utakmicu zaredom.

Josef Martinez (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Aktualna sezona MLS-a ispunjena je različitim rekordima. Chris Wondolowski je prestigao Landona Donovana po ukupnom broju golova, Carlos Vela je postao najbolji meksički strijelac lige, dok je Zlatan Ibrahimović srušio rekord po broju udaraca na gol.

No, Josef Martinez je trenutno ime koje stvara povijest američke lige. Venezuelski napadač je postigao pogodak u 12 uzastopnih utakmica, nadmašivši svoj dosadašnji rekord. Martinez je time došao na treće mjesto vječne liste, iza Tora Henninga Hamrea (15) i Messija.

Martinez trenutno dijeli treće mjesto s Robertom Lewandowskim, ispred Jamieja Vardyja i Gabriela Batistute, a iza Norvežanina Hamrea koji je 2003. zabio u 15 utakmica zaredom u dresu Flore Tallin. Napadač Atlante još uvijek treba devet pogodaka da bi dostigao Messija, ali trenutno je u sjajnoj seriji i na 22 pogotka iz 24 utakmice ove sezone.

Stephen Warnock (Screenshot Twitter) Zvezda spustila komentatoru Skyja koji ih je nazvao vodoinstalaterima i mnoge nasmijala divider

Broj uzastopnih utakmica s postignutim golom:

21 - Lionel Messi (Barcelona) 2013-14            
15 - Tor Henning Hamre (Flora Tallinn) 2003
12 - Josef Martinez (Atlanta United) 2019       
12 - Robert Lewandowski (Borussia D.) 2012-13
11 - Jamie Vardy (Leicester City) 2015-16
11 - Gabriel Batistuta (Fiorentina) 1994-95
11 - Jose Cardozo (CD Toluca) 2002-03
11 - Ara Hakobian (Banants Yerevan) 2003

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider