Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Pehar po sezoni

Mourinho lovi novi trofej u veličanstvenoj karijeri: Kolekcija svega što je osvojio je impresivna

Jose Mourinho i Roma u finalu Konferencijske lige odmjerit će snage s Feyenoordom.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U večerašnjem finalu Konferencijske lige sastat će se Roma i Feyenoord. Utakmica s Nizozemcima bit će treneru Rome Joseu Mourinhu prilika da obogati svoju ionako impresivnu zbirku trofeja.

Karizmatični Portugalac svoj put do trenerskih velikana počeo je krčiti dok je vodio Porto. Šest trofeja osvojio je s tim klubom: dva naslova prvaka Portugala, Kup, Superkup, Kup Uefa i Ligu prvaka.

Chelsea je trenirao u dva mandata i uzeo ih ukupno osam, pri čemu šest u prvom i dva u drugom. U prvom potpisuje dvije Premier lige, FA kup, dva Liga kupa i Community Shield (engleski Superkup), a u drugom jednu Premier ligu i jedan Liga kup.

Sljedeća trofejna postaja njegove karijere bio je Inter. Dva Scudetta, jedan Superkup, jedan Kup i ono najvrijednije: Liga prvaka.

S Real Madridom je bio prvak Španjolske, uz jedan osvojeni Kup kralja i Superkup, a s Manchester Unitedom je osvojio Liga kup, Community Shield i Europsku ligu.

Kad sve to zbrojimo, dolazimo do brojke do 25 trofeja u nešto više od 20 godina bavljenja trenerskim poslom, što daje prosjek od jednog trofeja po sezoni.

Imao je Mourinho i crnih razdoblja, kako vrijeme prolazi sve se više stječe dojam da je sve dalje od onog prvog ešalona europskih trenera i baš zato bi mu eventualno večerašnje osvajanje Konferencijske lige dobro sjelo, da pokaže da je još uvijek tu.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider