Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Kontroverzne riječi iz prošlosti

Kako je Mourinho nekada pričao o Romi: "Osvojit će nula trofeja..."

Danas je službeno potvrđeno da portugalski stručnjak preuzima klupu Rome od sljedeće sezone.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Danas se u medijskom prostoru pojavila senzacionalna vijest kako će Jose Mourinho od sljedeće sezone preuzeti klupu Rome koja mu je nekada bili veliki rival u Italiji. 

Prije dvanaest godina dok je bio trener milanskog Intera, portugalski je stručnjak izrekao par rečenica koje nisu najbolje sjele rivalima u Italiji.

gol expired Službeno: Jose Mourinho ima novi posao, potpisao za talijanskog prvoligaša divider

Nakon prvenstvene utakmice s Romom koja je završila rezultatom 3:3, bilo je dosta negodovanja oko dvojbeno dosuđenog jedanaesterca koji je Inter vratio u utakmicu.

Gubili su "Nerazzuri" s 3:1, a onda je Mario Balotelli u duelu između dvojice igrača pao i iznudio kazneni udarac. Bio je precizan s bijele točke i vratio Inter u utakmicu. Konačnih 3:3 postavio je Hernan Crespo

Za sve je bio kriv jedan jedanaesterac

Nakon utakmice tadašnji trener Rome Luciano Spalleti rigao je vatru na tada 18-godišnjeg Balotellija kojega je optužio za simuliranje, a s njime se složio i tadašnji trener Juventusa Claudio Ranieri.

A onda je Mourinho odlučio preuzeti stvari u svoje ruke, na sebi svojstven način. Nekoliko dana nakon utakmice održana je press konferencija na kojoj je portugalski stručnjak optužio rivale za manipulaciju javnim mnijenjem.

"Posljednjih dana svjedočimo velikim intelektualnim manipulacijama. Napravili su sjajan posao u manipulaciji javnim mnijenjem", rekao je Mourinho, a onda se dotaknuo Rome.

"Zadnja dva dana mi nismo ni riječi rekli o Romi koja ima sjajne igrače, ima igrače koje bih ja volio trenirati, ali će sezonu završiti s nula trofeja", kazao je.

"Koliko je bodova Juventus osvojio zbog sudaca?"

"Isto tako, nismo pričali o Milanu koji će sezonu završiti s nula trofeja. Nismo pričali o Juventusu koji je osvojio puno bodova zahvaljujući sudačkim pogreškama", rekao je portugalski stručnjak i za kraj dodao.

"Ne možete reći to nije bio kazneni udarac, možete reći da je dvojben", zaključio je Mourinho.

Čini se kako bi Mourinho ponovno mogao objašnjavati svoje riječi pred novinarima.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider