Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
što je sljedeće?

Majstor Jose: Kako je Mourinho uspio zasjeniti još jedan svoj debakl

Jose Mourinho majstor je rezultata i psiholoških igrica.

Jose Mourinho (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Manchester United i Manchester City do 18 sati po britanskom vremenu nogometnom savezu moraju dostaviti službenu verziju njihove strane priče o nedjeljnom obračunu na Old Traffordu. Ne mislimo na sami derbi, već na ono što se dogodilo nakon pobjede Cityja u dvorištu najvećeg rivala.

Engleski mediji danas pišu o tome, ne o bijegu Manchester Cityja na 11 bodova prednosti ispred prvog pratitelja koji je upravo United. Ne piše se o taktici i igri jednih i drugih, nego o kratkom fizičkom sukobu nakon kojeg je najteže stradao Guardiolin pomoćnik Mikel Arteta koji je zaradio posjekotinu ispod oka. Moglo je biti i puno gore...

Najveći vragolan među Vragovima

I sama ta činjenica mala je pobjeda najvećeg vragolana meču Crvenim vragovima, Josea Mourinha. Nitko više ne spominje njegov novi debakl protiv mitskog mu rivala iz Barcelone niti činjenicu da je pred svojim navijačima na prepunom Old Traffordu United opet odigrao kao ''mala momčad''.

Joseu Mourinhu morate priznati da je majstor rezultata, stručnjak za berbu trofeja, ali i doktor psiholoških igrica koje su također sastavni dio nogometa. Pitanje je samo volite li da u prvom planu bude taj možemo ga nazvati i ''trash talk'', ili sami nogomet.

Za incident ispred svlačionice Cityja isključivi krivac je sam Mourinho. Odlazak u svlačionicu suparnika, odlazak u njihovo slavlje nakon pobjede protiv rivala pomalo je samoubilački čin. Drugo bi bilo da im je otišao tamo čestitati, kao gospodin, no on je otišao provocirati. Je li time želio galvanizirati i podići svoju momčad nakon poraza, nije ni važno jer to nije način.

Jose je stigao kod od slavlja ludih Građana te na portugalskom ispalio: ''J**** pokažite poštovanje. Ma tko ste vi?''

Naravno, tu je krenuo kaos koji je završio tako da je policija morala rastavljati 20-ak ljudi. Lukaku je čupao svog šefa da ga se ne dočepaju ''nabrijani'' protivnici. Može Mourinho pričati što želi, ali ne može igračima Citjya oduzeti pravo slavlja, ma kako glasno ono bilo, i to u utakmici koju su mnogi označili ključnom u borbi za naslov prvaka.

Kad smo kod poštovanja...

Također, baš Mourinho ne bi trebao spominjati poštovanje jer njegove su izjave nakon utakmice bile sve samo ne izraz respekta prema protivniku koji je bio bolji na tvom stadionu pred tvojim navijačima i koji te ostavio 11 bodova iza sebe na početku prosinca.

Uz klasičnu opasku o sučevoj grešci na račun njegove momčadi, Mourinho je pričao o Cityju kao momčadi koju prati sreća i bogovi nogometa. Za pogotke protivnika kojima je kumovala njegova najskuplja ovoljetna akvizicija Romelu Lukaku, rekao je kako od Cityja očekivao ljepše golove!?

Znamo da su uvijek svi krivi za njegove poraze, da voli provocirati kolege i omalovažavati njihove rezultate. Sve je to daleko veći izaraz nepoštovanja od slavlja nakon pobjede, ma kakvo ono bilo.

Jose Mourinho čovjek je koji je rođeni pobjednik. Zato je vjerojatno najgori gubitnik u svijetu nogometa. Možda je njegov nogomet pregazilo vrijeme, ali i dalje se sjajno nalazi u svim tim igricama oko utakmica. Ovaj je put izazvao tučnjavu, tko zna što nas čeka na proljeće na drugoj, plavoj strani Manchestera. Pripremu za tu utakmicu on je započeo nekoliko minuta nakon kraja nedjeljnog derbija.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider