Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Sjećate li se njega?

S Guardiolinom Barcelonom je osvojio sve, danas je fitness instruktor i malo tko ga prepoznaje

Jose Manuel Pinto, rezervni golman koji je u Guardiolinoj eri Barcelone držao leđa Victoru Valdesu, danas je fitness instruktor.

Galerija Jose Manuel Pinto Jose Manuel Pinto Barcelona

Slavna Guardiolina generacija Barcelone nekoliko je godina dominirala nogometom. Glavni igrači mahom su bili iz domaće tvornice talenata La Masije, Lionel Messi, Xavi, Andres Iniesta, Sergio Busquets, Carles Puyol, Gerard Pique, Victor Valdes, a među njima i njegova rezerva Jose Manuel Pinto.

Pep ga je koristio isključivo u španjolskom Kupu kralja pa je u šest godina među vratnicama katalonskog giganta stajao samo 89 puta. U Barcu je stigao 2008. i bio u klubu do 2014. godine, kad je zaključio karijeru te u međuvremenu osvojio čak 17 trofeja.

Njegovi slavni suigrači Messi, Xavi, Iniesta i ostali danas ne mogu prošetati ulicom bez da ih ne linčuje tisuće navijača, a Pinto bi vjerojatno mogao jer je danas potpuno neprepoznatljiv. U godinama svoje karijere u Barci nosio je dugu kosu u prepoznatljivim pletenicama, a danas je ošišan nakratko. Mala promjena, no dovoljna da ga je teško povezati s karizmatičnim likom koji je nekoć branio vrata Barce.

Još malo će desetljeće otkako je igrački neaktivan, a otkad je objesio rukavice o klin bavio se raznim zanimanjima, između ostalih imao i kratku glazbenu karijeru. Danas je fitness instruktor i obožavatelji mu pišu kako izgleda sjajno jer je u odličnoj formi.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider