Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ovo će odjeknuti

Jose Boto oštro odgovorio Čavlini: "Nema opravdanja za ono što je izjavio, morat će se suočiti s..."

Sportski direktor Osijek Jose Boto je odgovorio na prozivke mladog vratara Nikole Čavline.

Nikola Čavlina (Foto: Damir Krajac/Cropix)

Nogometaši Osijeka su na reprezentativnu pauzu otišli kao pretposljednja momčad SHNL-a sa samo jednim osvojenim bodom, no sportski direktor Jose Boto vjeruje kako će sve uskoro sjesti na svoje.

"Na osnovu iskustva koje imam, nisam nervozan uslijed ove rezultatske krize, ali potpuno razumijem navijače i njihovu ljutnju zbog loših rezultata. No, ono što moram istaknuti i pohvaliti je da i u ovim vremenima, kada ne postižemo ono što smo htjeli, imamo sjajnu navijačku podršku, i to na svakoj utakmici", kazao je.

U završnici ljetnog prijelaznog roka Osječani su doveli četvoricu iskusnih igrača koji bi trebali nadomjestiti odlazak Ramona Miereza na čiji se odlazak posebno osvrnuo:

"To nije bilo planirano u početku, ali se dogodilo zbog svih okolnosti s kojima smo se suočili, a i zbog moje pogreške jer sam slijepo vjerovao Mierezu i njegovoj riječi da želi ostati do kraja sezone.

Međutim, ne mogu ni njega pritom kriviti jer znam da i igrači žele napraviti ono što je najbolje za njih i obitelji. S druge strane, mi ne možemo parirati platežnoj moći klubovima u koje naši igrači odlaze. Istina je da smo gradili momčad oko svog najboljeg igrača i strijelca i kada je on iznenada otišao, kao da se izgubio kostur svega na terenu".

Boto oštro odgovorio mladom vrataru Osijeka

Nikola Čavlina je prije nekoliko dana digao veliku buru u Osijeku, ali i šire svom izjavom o radu stručnog stožera na Opus Areni. Mladi vratar je uvjeren da su sve njegove pogreške nastale zbog novog načina treniranja u Osijeku:

"Kad sam došao, talijanski trener vratara želio me skroz promijeniti. Sve ono što sam radio zadnjih 12-13 godina, najednom nije valjalo. Nisam se osjećao najbolje i onda stvari krenu nizbrdo. Da stvar bude gora, kad napravim grešku, nema suigrača u blizini da je isprave. No, kod mene se ne bi događale te greške da sam onaj stari i da radim ono što najbolje znam", kazao je u razgovoru za SN.

Jose Boto je odlučio odgovoriti na njegove prozivke:

"Nema opravdanja za ono što je izjavio, zaista mu to nije trebalo, posebno u takvom kontekstu. Sada se mora suočiti s određenim posljedicama svog nepromišljenog čina kojim je naštetio imidžu kluba, a naravno da to nije korektno ni prema trenerima, pa ni suigračima. Treba promisliti kada se o nečemu javno govori", kazao je Jose Boto za službenu stranicu osječkog kluba.

Sandra Elkasević Sandra Elkasević: "Godina je bila naporna, ali Hanžek je moj najdraži miting" divider

Joan Mir Bivšem svjetskom prvaku se jutros stanje pogoršalo, neće se utrkivati ove nedjelje divider

Lindon Selahi Sjajni veznjak Rijeke bio je pred potpisom za Hajduk zadnjeg dana prijelaznog roka, ali... divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider

Prati nas na Instagramu!
Kakva bi to igra sudbine bila da Željko Sopić naslijedi Sergeja Jakirovića u Dinamu 👀

📸Ronald Goršić/CROPIX
Možda je to bila tema razgovora između Jakira i Kompanyja nakon utakmice? Nikad nećemo saznati... ⚽

📸: CROPIX
Perišić putuje u Nizozemsku... 🇭🇷⚽️🇳🇱

📸: Cropix & Fabrizio Romano Facebook
Teška večer za Modre na Allianz Areni. ⚽🔵

📸: Ronald Gorsic/CROPIX