Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
žele ga igrači i navijači

Jedan od ove dvojice na ljeto preuzima Barcelonu, ali favorit se zna

Nakon objave odlaska Luisa Enriquea izdvojila su se dva najizglednija kandidata za njegovog nasljednika.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Luis Enrique na ljeto napušta Barcelonu. Objavio je to trener Barce nakon razbijanja Sportinga u srijedu navečer na Camp Nouu. Bivši nogometaš Reala i Barce neće produžiti ugovor jer tvrdi kako želi odmor.

Mnogi će reći kako je Enrique postao bivši nakon debakla u Ligi prvaka kod PSG-a, no o tome se govori još od prošle jeseni kada je odbio produžiti ugovor s klubom. Kao da je već tada slutio da ova sezona možda neće biti uspješna kao prve dvije, iako je Barca itekako živa u prvenstvu gdje je trenutno vodeća momčad nakon novog kiksa Reala, a veliki je favorit i za treći uzastopni naslov Kupa kralja.

Osvojio je sve, ali...

Luis Enrique u svojoj je prvoj sezoni na Camp Nouu osvojio trostruku krunu. Sljedeće sezone je uzeo dvostruku, a to može ponoviti i u svojoj oproštajnoj sezoni. Jedna Liga prvaka, najmanje dva naslova prvaka Španjolske i vjerojatno tri trofeja Kupa kralja, pa i nije loše za samo tri sezone, zar ne?

No nije bilo prevelike ljubavi između trenera i najvećih zvijezdi, naročito Lea Messija pa je Enrique možda i dobro procijenio da vodeći Barcu više nema što dobiti. Ionako je sve već osvojio.

Dva favorita, ali u biti - jedan

A tko će ga naslijediti? Kao i nakon spomenutog šamaranja na Parku prinčeva, u španjolskim i katalonskim medijima na površinu su isplivala mnoga imena. Od Pochettina, Koemana preko Enriqueovog pomoćnika Juana Carlosa Unzuea pa do sveprisutnog Maxa Allegrija.

No dva najveća favorita zovu se Jorge Sampaoli i Ernesto Valverde. Treneri Seville i Athletic Bilbaa najizgledniji su nasljednici s time da je Argentinac veliki favorit navijača, koji mu anketi Sporta daju čak 75 % potpore, ali i igrača. Poznate su njegove dobre veze s Leom Messijem i Javierom Mascheranom, a i Brazilac Neymar se vrlo srdačno pozdravio s njim kada su igrali protiv Seville. Ako to nije bio znak...

Čini se kako svlačionica želi Sampaolija i sve nekako ide u tom smjeru. Ugovor sa Sevillom nije htio produžiti što je bio jasan signal kako se nešto već odavno kuha po tom pitanju.

Plan B iz Baskije

Jedini koji mu može donekle konkurirati je bivši igrač Barcelone s kraja osamdesetih Ernesto Valverde. Španjolac koji je kao dijete stigao u Baskiju, čime je stekao pravo obući dres Athletic Bilbaa, već je četiri godine na klupi baskijskog ponosa.

Dugo se njegovo ime povezivalo s Barcom i da se u međuvremenu nije dogodio dolazak Sampaolija u Europu, upravo bi on bio najveći kandidat za novog trenera. Karijeru je započeo u Bilbau, a između dva boravka na klupi kluba sa San Mamesa trenirao je i Espanyol, dva puta Olympiakos, Villarreal i Valenciju.

No Sampaoli je veliki favorit i bilo bi iznenađenje da upravo on ne postane novi trener Barcelone.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider