Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Zanimljiva avantura

John Terry ne odustaje: U 38. godini po prvi put napušta engleski nogomet

Velika karijera još uvijek nije došla do svog kraja...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Jedan od najvećih igrača u povijesti Chelseaja, John Terry, posljednja dva mjeseca bio je bez kluba, ali takva situacija neće još dugo potrajati.

Naime, Sky Sports piše kako je Terry ovu subotu proveo u Rimu gdje je obavljao liječnički pregled uoči potpisa ugovora za - Spartak Moskvu.

Legendarni kapetan Chelseaja, koji je za seniorsku momčad Bluesa nastupao od 1998. do 2017. godine i osvojio pregršt trofeja, prošlog je ljeta shvativši da više ne može igrati na najvišem nivou otišao sa Stamford Bridgea i potpisao za Aston Villu pomoći im u nastojanjima da se vrate u Premierligu.

Sezona s Aston Villom u Championshipu nije krenula dobro, ali Terry i društvo su se uspjeli konsolidirati i uhvatiti play-off gdje su u finalu poraženi od Fulhama koji se na koncu vratio u elitu.

U ugovoru kojeg je Terry potpisao s Aston Villom bila je klauzula prema kojoj je on slobodan igrač ukoliko se ne uspiju vratiti u Premierligu i koja je sad aktivirana.

Tijekom srpnja i kolovoza Terry je trenirao sam i dvoumio se hoće li uopće nastaviti karijeru s obzirom da je već zagazio u veteranske godine (7. prosinca će proslaviti 38. rođendan).

A onda je, prije nekoliko dana, stigla ponuda iz Moskve. Spartak nudi Terryju jednogodišnji ugovor s opcijom produženja ugovora na još jednu sezonu. Financijski uvjeti nisu poznati, ali nema sumnje kako će njegova zarada u ruskoj prijestolnici biti velika.

Što se samog Spartaka tiče, oni su prošlu sezonu završili na trećem mjestu i igrali su kvalifikacije za Ligu prvaka gdje su u dijelu ždrijeba za neprvake ispali od grčkog PAOK-a te su se morali zadovoljiti mjestom u Europskoj ligi. Tamo ih je ždrijeb smjestio u respektabilno društvo, s Villarrealom, Rangersima i bečkim Rapidom.

Rezultati by SofaScore
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider