Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Gorostasni napadač

Sjećate se njega? Trebao je u zatvor, a zaposlio ga je Norveški nogometni savez

John Carew osuđen je u studenom u svojoj zemlji na četrnaest mjeseci zatvora jer nije prijavio poreznim vlastima oko 1,2 milijuna eura prihoda između 2014. i 2019.

John Carew i Tony Adams (Foto: Afp)

Bivšu norvešku nogometnu zvijezdu Johna Carewa, osuđenog za tešku utaju poreza, angažirao je Norveški nogometni savez da se brine o mladima, objavio je Savez u četvrtak.

Carew, 43-godišnji bivši napadač koji ima 91 utakmicu za reprezentaciju, osuđen je u studenom u svojoj zemlji na 14 mjeseci zatvora jer nije prijavio poreznim vlastima oko 1,2 milijuna eura prihoda između 2014. i 2019.

Njegova nova uloga u savezu mogla bi otvoriti put prilagodbi kazne.

"Nada se da će moći preuzeti dužnost tijekom izdržavanja kazne s elektroničkom narukvicom te će u tom smislu podnijeti zahtjev zatvorskim vlastima", stoji u priopćenju saveza.

"Dobro je što svoje vještine želi iskoristiti za dobrobit djece i adolescenata. Možda ovaj posao može biti sastavni dio njegove kazne", komentirala je predsjednica Saveza Lise Klaeveness.

Bivši igrač Lyona, Valencije, Rome, Aston Ville, Bešiktaša i West Hama na vlastitu je inicijativu u prosincu kontaktirao s Norveškim savezom kako bi ponudio svoje usluge.

"Jedva čekam vratiti se sportu. Nogomet ostaje važan dio mog života. Bit će lijepo moći doprinijeti razvoju nove generacije igrača", kazao je Carew.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider