Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
zlatna era u svakom smislu

Engleska zvijezda opisala lude alkoholne avanture slavne momčadi: Otkrio tko je mogao najviše popiti

Ne tako davno u Engleskoj je bilo sasvim normalno biti nogometna zvijezda i posjećivati lokalni pub.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Joe Cole bio je ponajveća zvijezda zlatne ere Chelseaja. Pogonjena novcem Romana Abramoviča i takikom Josea Mourinha, ta je momčad dvaput zaredom bila engleski prvak.

Cole je bio pomalo atipičan engleski nogometaš - plemenit, lepršav igrač za kojeg je čak i Pele rekao da "igra poput Brazilca."

Međutim, izvana terena Cole je držao do engleskih tradicija. Otkrio je to u podcastu sa svojim prezimenjakom Carltonom, također bivšim igračem Chelseaja.

"Poslije božićnog domjenka išli bi u lokalnu birtiju. Naručivali smo runde tekile. Strani igrači rekli bi: 'Cijelu godinu trpjeli smo ovo hladno vrijeme s nekim razlogom.' Voljeli su to, bilo je zabavno. To je engleski običaj, dio je naše nogometne povijesti. Nadam se da dečki još uvijek to rade", prisjetio se Cole vremena otprije 15-ak godina kada je, čini se, još bilo relativno normalno kombinirati nogomet i alkohol.

Dva Colea tada su se prisjetila Asiera Del Horna - baskijskog nogometaša koji je, kažu, u cuganju mogao nadmašiti bilo koga.

gol expired PSG će Tuchelu morati platiti bogatstvo: Ovo su kontroverzne izjave koje su ga (vjerojatno) koštale posla divider

"Kad sam ga vidio, rekao sam: 'Wow, ovaj se uklapa u našu filozofiju. Nije volio ići na domjenak, nego piti i otići doma razbijen", prisjetio se Carlton, a onda je Joe podijelio anegdotu.

"Ja i Shaun Wright-Phillips išli smo na koncert Arctic Monkeysa. Imali smo kartu viška i poveli smo Del Horna. Nije znao riječ engleskog, nije znao ni tko su Arctic Monkeysi. Nadlaktio se na šank. Ostavili smo ga s nekim navijačima Chelseaja i ušli u dvoranu na koncert. Dva-tri sata je bio s njima, a nije znao više od pet riječi engleskog. Bio je oduševljen kad smo ga pokupili", prisjetio se Cole.

Bila je to jedina Del Hornova sezona u Engleskoj, ali čini se da je to bila sezona za pamćenje.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider