Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Plako od sreće

Potpuno gol stao pred kameru: Legendarni napadač ponovio mitsku pozu i do suza nasmijao Španjolsku

Legendarni krilni napadač Betisa Joaquin fotografirao se potpuno gol uz trofej Kupa kralja, i to u potpuno istoj pozi kao prije 14 godina…

Joaquin slavi pobjedu Betisa u finalu Kupa kralja (Foto: Afp)

Betis je treći put u svojoj povijesti osvojio Kup kralja pobijedivši u finalu Valenciju.

U 120 minuta bilo je 1:1, pa se pristupilo izvođenju jedanaesteraca. Yunus Musa promašio je u četvrtoj seriji za Valenciju, a svi Betisovi izvođački bili su precizni, među njima i senator andaluzijskog kluba, 40-godišnji Joaquin.

Legendarni krilni napadač bio je u momčadi Betisa koja je osvojila Kup kralja 2005., što je bio posljednji veliki Betisov trofej.

Stoga je bilo logično veliko slavlje koje su priredili Betisovi igrači u svlačionici. Joaquin se postarao da bude u središtu pozornosti.
Joaquin je dijete Betisa, no svojevremeno prešao je baš u tada vrlo jaku Valenciju, s kojom je 2008. osvojio Kup kralja.

Tada je u javnost izašla fotografija koja je sablaznila puritanski dio Španjolske. Joaquin se slikao s trofejom kao od majke rođen, dakle potpuno gol. Da stvar bude kompliciranija, nedugo prije toga se oženio.

Sada je napravio istu stvar, i to u potpuno identičnoj pozi. Ovaj put nasmijao je čitavu Španjolsku.

Na službenom računu Betisa objavljena je kontroverzna fotografija, koja prikazuje Joaquina potpuno nagog, no ipak je najdelikatnije mjesto prekriveno animiranom maskotom popularnog kluba iz Seville.

Joaquin je nakon utakmice plakao od sreće, a kako je prije najavio da namjerava objesiti kopačke o klin, činilo se da je to najbolji mogući završetak velike karijere. No poslije prospavane noći ipak je odlučio odigrati još jednu sezonu.

Za Betis je debitirao prije 22 godine i odigrao je blizu 500 utakmica za ovaj klub. Drugi je na vječnoj listi s najviše nastupa u elitnoj španjolskoj ligi. Zasad ih ima 579. Ispred njega je samo Andoni Zubizarreta sa 622 nastupa. Dakle, Joaquin bi mogao srušiti rekord bivšeg vratara Barcelone ako ne bude imao problema s ozljedama.

Osim za Betis i Valenciju, igrao je još za Malagu i Fiorentinu. U dresu španjolske reprezentacije upisao je 51 nastup i postigao četiri gola.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider