Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
oduševit će vas

Upoznajte nasljednika Cristiana Ronalda, s Messijevom elegancijom i brzinom Mbappea

Joao Felix budućnost je portugalskog nogometa i nasljednik Cristiana Ronalda.

Joao Felix (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Svakome tko je prošli vikend gledao derbi u portugalskoj ligi između Sportinga i Benfice sigurno je za oko zapeo mladi 19-godišnji igrač Benfice - Joao Felix. On je u 76 minuta na travnjaku postigao pogodak i asistirao za jedan, te je nogometne fanove ostavio bez teksta.

Miks Cristiana Ronalda, Messija, Mbappea...

Riječ je o igraču koji neodoljivo podsjeća na najboljeg portugalskog nogometaša Cristiana Ronalda, ali ima i nešto elegancije Lionela Messija te brzinu francuske zvijezde Kyliana Mbappea.

Može igrati na minimalno tri ofenzivne pozicije i, kako trenutačno stvari stoje, traži ga veliki broj europskim velikana. Najgora moguća vijest za sve jest činjenica da ga je Benfica zaštitila otkupnom klauzulom od čak 120 milijuna eura.

Felix je tek ove sezone zaigrao za prvu momčad Benfice i odmah je ostavio trag. U 21 nastupu u svim natjecanjima mladi je Portugalac postigao osam pogodaka i asistirao za tri. Treba uzeti u obzir da je u ovaj 21 nastup ubrojeno i sedam utakmica u kojima je proveo 10 minuta i manje na travnjaku.

Za seniorsku reprezentaciju Portugala još nije debitirao, ali je zato za U21 reprezentaciju u 10 nastupa upisao četiri pogotka i dvije asistencije.

Da se njega pita, zaigrao bi sa svojim idolom

Listi klubova koji ga žele nema kraja, a najviše se ističu Real i Barcelona. Liverpool je navodno bio poslao ponudu od 60-ak milijuna eura ove zime, ali Benfica je to glatko odbila. Zimski je prijelazni rok završen, tako da do kraja sezone Felix ostaje u Portugalu, ali to će se vjerojatno promijeniti već idućeg ljeta.

Njegova je velika želja zaigrati u istoj momčadi s Cristianom Ronaldom, što u dobru poziciju uoči idućeg ljeta stavlja Juventus, koji u svojim redovima ima legendarnog Portugalca i sigurno ne bi imao ništa protiv da dovede njegova nasljednika.

Osim spomenutih klubova, Joao Felix na meti je: Manchester Uniteda, Atletico Madrida, Borussije Dortmund, PSG-a, Manchester Cityja, Milana...

Spomenimo za kraj da je Felixov menadžer Jorge Mendes, koji je od početka uzeo pod svoje i Cristiana Ronalda.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider