Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
To bi bio show

Predsjednik Barcelone najavio "bombu": Je li moguć povratak Lionela Messija?!

Barcelona se punom parom pojačava za novu sezonu, predsjednik Joan Laporta zasukao je rukave i želi složiti što konkurentniju momčad za okršaje na svim frontovima.

Messi u Barceloni (Foto: Afp)

Za Raphinhu je Leedsu plaćeno 58 milijuna eura, Bayern je na ime odštete za Roberta Lewandowskog dobio 45 milijuna dok su Franck Kessie i Andreas Christensen potpisali za Barcelonu kao slobodni igrači.

I ono što je najluđe: Barca tu ne misli stati. Predsjednik Joan Laporta u intervjuu za ESPN zagolicao je maštu navijačima izjavivši kako "poglavlje Lionela Messija u Barceloni nije gotovo".

Messi je prošlog ljeta poslije 21 godine boravka u Barceloni otišao nakon što si klub nije mogao priuštiti obnovu njegovog ugovora. Prešao je u PSG s kojim je potpisao na dvije godine s opcijom produženja za još jednu.

"On je bio sve. Za Barcelonu, on je vjerojatno bio njen najveći igrač, najučinkovitiji. Za mene se može usporediti samo s Johanom Cruyffom, ali jednog dana se i to moralo dogoditi, morali smo donijeti odluku kao posljedicu onoga što smo naslijedili. Ja sam kao predsjednik Barce napravio što sam morao, ali isto tako kao predsjednik Barce, na osobnoj razini, mislim da mu dugujem", rekao je Laporta i onda ispalio:

"Nadam se da poglavlje s Messijem nije gotovo. Mislim da je naša odgovornost da pokušamo pronaći trenutak da popravimo to, da ne bude ta priča zatvorena i da ispadne onako kako je trebalo biti, da ima ljepši kraj."

Svi se pitaju otkud Kataloncima novac za pojačanja. Ovog petka su prodali daljnjih 15 posto svojih domaćih televizijskih prava globalnoj investicijskoj tvrtki Sixth Street i za to dobili 320 milijuna eura.

"U ovom trenutku imamo pozitivnu netto vrijednost. U otprilike mjesec dana zaradili smo blizu 650 milijuna eura", otkrio je Laporta.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider