Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Klauzula ključ cijele priče

Predsjednik Borussije Dortmund nagovijestio veliki posao: Spektakularni transfer već se kuha?

Ljetni prijelazni rok je završio, do zimskog su preostala još više od tri mjeseca, ali daleko od toga da oni najbogatiji klubovi miruju na tržištu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nekako u sjeni cijeloljetnih nagađanja oko toga hoće li Kylian Mbappe ostati u PSG-u odnosno gdje bi mogao nastaviti karijeru, ostao je Erling Braut Haaland.

Fenomenalni Norvežanin, koji je ljetos proslavio 21. rođendan, a već nekoliko godina demonstrira svoje čudesne golgeterske sposobnosti, meta je brojnih klubova.

Preciznije rečeno, na radaru je svih onih koji će u ljeto iduće godine moći iskrcati odštetu od 75 milijuna eura. Toliko, naime, iznosi klauzula u ugovoru koji je Haaland potpisao s Borussijom Dortmund po dolasku iz Red Bull Salzburga.

Klauzula stupa na snagu

Nijemci su Austrijancima iskrcali 20 milijuna eura u siječnju 2020. i Haaland je tada potpisao ugovor s trajanjem do 30. lipnja 2024. godine. Tom prilikom u ugovor je ugrađena klauzula prema kojoj poslije 1. srpnja 2022. norveški napadač može otići ukoliko netko plati 75 milijuna eura.

Za brojne europske velikane, kao i za bogataše, to je smiješan iznos budući da se radi o mladiću koji je već sad svjetska klasa, a pred njim je još više od 10 godina igranja na najvišoj razini. Uostalom, njegova tržišna vrijednost u ovom trenutku, prema Transfermarktu, iznosi 130 milijuna eura, što dovoljno govori o tome koliki će popust dobiti onaj klub koji ga uspije dovesti u svoje redove.

Real, Barca, Bayern, oba Manchestera...

Tko bi to mogao biti? Na tu temu se oglasio predsjednik Borussije Hans-Joachim Watzke i otkrio da trenutno pole position u utrci za Haalandovim dovođenjem drži Real Madrid.

"Znam da Real Madrid zavodi Erlinga", izjavio je Watzke za AS.

"On je neovisna osoba i u svakom slučaju će jednom igrati za jedan od najboljih klubova na svijetu, iako već igra za jedan od najboljih. Što se tiče njegovog menadžera Mina Raiole, imam s njim dobar odnos. Lopta je na Erlingovom terenu."

Osim Reala, Haalanda žele dovesti i Barcelona, Manchester United, Manchester City, Bayern i Chelsea.

Svima njima nije nikakav problem dati 75 milijuna eura, tako da će na potezu biti igrač i njegov menadžer.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider