Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Želi otići odmah

Osijek je u Rijeci nastupio bez jednog od ključnih igrača: Svemu je prethodila svađa oko transfera

Jevhen Čeberko nije nastupio za Osijek na Rujevici u 27. kolu SuperSport HNL-a.

Jevhen Čeberko (Foto: Marko Mrkonjić/Cropix)

Nogometaši Osijeka doputovali su na Kvarner i odigrali utakmicu s Rijekom bez jednog od svojih ključnih (obrambenih) igrača.

Ukrajinski branič Jevhen Čeberko ostao je u gradu na Dravi zato jer je treneru Borimiru Perkoviću uoči puta rekao da se ne osjeća spremnim za nastup.

Čeberko se jako naljutio nakon što je Osijek odbio ponudu iz MLS-a koja je stigla za njega. Osječanima je ponuđena odšteta od 1.000.000 eura, ali oni nisu htjeli ni čuti za transfer u ovom trenutku budući da su, nakon prodaje kapetana Mile Škorića u Kinu,o ostali na samo dva stopera u kadru prve momčadi (jedan je Čeberko, a drugi Adrian Leon Barišić).

Kada su u Gradskom vrtu rekli Čeberku da može otići, ali ne sada, nego tek na ljeto, on se naljutio i rekao treneru Perkoviću da nije spreman igrati na gostovanju u Rijeci. Vjerojatni razlog je taj što ne može biti siguran da će ga zainteresirani klub iz MLS-a željeti dovesti i za nekoliko mjeseci, 25-godišnji Ukrajinac je rezonirao na način da mu je ovo šansa za transfer karijere i pošto-poto želi otići odmah.

Perkoviću je to prouzročilo određene nevolje jer je morao veznjaka Mihaela Žapera staviti na poziciju stopera zajedno s Barišićem.

Čeberka je u Osijek doveo Nenad Bjelica u veljači 2021., prvo na posudbu, da bi u siječnju prošle godine prvoligaš iz Gradskog vrta otkupio njegov ugovor od austrijskog LASK-a za odštetu od 500 tisuća eura.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider