Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"Vrlo univerzalan igrač"

Osijek u najavi utakmice s Hajdukom predstavio novo pojačanje, Bjelica otkrio koje probleme ima

Bijelo-plavi još uvijek nisu rekli posljednju riječ u zimskom prijelaznom roku.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U najzanimljivijoj utakmici 20. kola HNL-a ove subote Osijek će u Gradskom vrtu ugostiti Hajduk.

Bit će to sraz momčadi koje su u dijametralno suprotnoj formi jer Osječani su bodovno poravnati s vodećim Dinamom i bore se za naslov prvaka, dok su Splićani u sredini ljestvice, podjednako udaljeni od trećeplasirane Gorice i od fenjeraša Istre 1961.

Problemi s ozljedama u Gradskom vrtu

"U dobrom smo nizu, tri utakmice i tri pobjede protiv dobrih protivnika. Sada predstoji novi izazov, ekipa je spremna. Imamo nekih problemčića", rekao je Bjelica i objasnio:

"Vidjet ćemo nakon posljednjeg treninga tko može, a tko ne može. Tu prije svega mislim na Igora Silvu i Marija Jurčevića. Igor je imao problema s kvadricepsom, a Jurčević je preskočio našu zadnju utakmicu zbog kartona, a sad su mu se pojavili bolovi u zadnjoj loži. Ante Erceg zbog žutih kartona ne može igrati, Marveil Ndockyt ima pred sobom dug period oporavka, a Eros Grezda nije na nivou potrebnom da konkurira za momčad. Mihret Topčagić ima neugodnu ozljedu i sad skupljamo mišljenja liječnika da vidimo hoće li biti potrebna operacija ili ćemo ići na neku konzervativnu metodu liječenja."

Bjelica: Poštujemo Hajduk, ali očekujemo pobjedu

Bjelica je naglasio kako ga neće zavarati Hajdukova pozicija na ljestvici:

"Hajduk je jedina ekipa koju nisu dobili - tradicije su tu da se ruše. Hajduk je Hajduk, i kad je najbolji i kad nije u najboljem stanju, to je veliki hrvatski klub koji mi apsolutno poštujemo. Imaju oni puno kvalitete u svojoj momčadi, ali vjerujem da ćemo mi uspjeti pronaći snagu za izaći kao pobjednici iz tog izazova. Što se tiče njihova trenera Paola Tramezzanija, poznajem ga iz Italije, iz doba kad sam bio trener Spezije. Jedan vrlo ugodan čovjek i sigurno dobar trener."

Trener Osijeka na koncu je podvukao:

"Očekujem sutra dobru utakmicu i našu pobjedu."

Stigao 23-godišnji Ukrajinac

Paralelno s najavom utakmice, u Osijeku su predstavili novo pojačanje. Riječ je o Jevhenu Čeberku, 23-godišnjem Ukrajincu koji je došao na posudbu u trajanju do ljeta 2022. iz austrijskog kluba LASK Linz.

"Vrlo univerzalan igrač, može igrati na obje stoperske pozicije kad igramo s četiri u liniji, a isto tako može igrati lijevog stopera kad igramo s trojicom. Dovodimo ga na besplatnu posudbu, mislim da smo doveli jako kvalitetnog igrača nogometno, a isto tako i karakterno", poručio je Bjelica na predstavljanju.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider