Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Veliki transfer

Rakitić izazvao oduševljenje u Sevilli: „To je velika stvar. On je sjajan igrač i čovjek“

Desni bek Navas i Rakitić dijelili su svlačionicu Seville od siječnja 2011. pa sve do lipnja 2013. kada je Navas bio otišao u Manchester City.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Sevillin kapetan Jesus Navas rekao je u utorak kako je povratak Ivana Rakitića u Sevillu velika vijest, jer je hrvatski nogometaš već bio puno doprinio klubu tijekom prethodnog boravka ondje od 2011. do 2014. godine.

"Rakitićev transfer je velika stvar. To je igrač koji nam je već bio dao puno toga, a u Barceloni mu je također išlo dobro", izjavio je 34-godišnji Navas na konferenciji za medije u kampu smještenom u madridskom predgrađu Las Rozas, gdje se Španjolska priprema za utakmicu s Njemačkom.

Desni bek Navas i Rakitić dijelili su svlačionicu Seville od siječnja 2011. pa sve do lipnja 2013. kada je Navas bio otišao u Manchester City. Prije tri godine se vratio u Sevillu, gdje će se opet susresti sa starim suigračem.

"Rakitić je sjajan i kao osoba i kao igrač, jako je kvalitetan pa će nam doista dobro doći", napomenuo je Navas.

"Sevilla iz godine u godinu samu sebe nadmašuje, izrazito je ambiciozna. Nadam se da ćemo nastaviti ovako jer nam je prošla godina bila doista dobra", dodao je kapetan koji je prošli mjesec podigao pehar Europske lige.

Dokapetan hrvatske reprezentacije Ivan Rakitić otišao je u utorak iz Barcelone te potpisao četverogodišnji ugovor sa Sevillom, priopćila su dva kluba. Sevilla će Barceloni platiti 1,5 milijuna eura te bi joj trebala isplatiti još 9 milijuna kroz varijabilni dio, što će ovisiti o nastupima igrača.

"Ivan se vraća doma", istaknula je Sevilla na svojoj internetskoj stranici gdje je navela kako je potpisao ugovor do 30. lipnja 2024. godine.

Rakitić je za Sevillu nastupao od siječnja 2011. do lipnja 2014. te je s njome osvojio Europsku ligu. U posljednjoj sezoni je bio kapetan momčadi, a u Sevilli je upoznao i svoju suprugu Raquel Mauri. Nakon 149 nastupa bio je otišao u Barcelonu.

Sada ga je u klub vratio Sevillin sportski direktor "Monchi", koji ga je prije devet godina bio kupio iz Schalkea. Rakitić će na sredini terena zamijeniti argentinsku "desetku" Evera Banegu koji napustio klub nakon isteka ugovora. Prvi nastup bi mogao imati u Europskom superkupu protiv Bayerna.

"Barcelona želi javno izraziti zahvalnost Rakitiću na njegovoj odanosti i predanosti te mu želimo puno sreće i uspijeha u budućnosti", priopćila je Barcelona. U priopćenju je navela kako će Sevilla platiti 1,5 milijuna eura, te 9 kroz varijabilni dio.

Rakitić je tijekom šest godina u Barceloni osvojio 13 titula od čega jednu Ligu prvaka i četiri prvenstva. Odigrao je 310 utakmica, zabio 36 golova i upisao 40 asistencija. On je četvrti stranac s najviše odigranih utakmica u povijesti Barcelone nakon Južnoamerikanaca Lionela Messija, Danija Alvesa i Javiera Mascherana.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider