Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
PRESUDIO POSLJEDNJI PORAZ

Dok se čekao otkaz menadžera Southamptona, jedan drugi klub Premier lige smijenio je svog

Amerikanac Jesse Marsch je nakon nešto više od 11 mjeseci razriješen dužnosti menadžera Leeds Uniteda.

Jurgen Klopp i Jesse Marsch (Foto: Afp)

Serija loših rezultata, kojima je ozbiljno komprimitiran ostanak u Premier ligi, rezultirala je otkazom za menadžera Leeds Uniteda, Jesseja Marscha.

Ovaj 49-godišnji Amerikanac doveden je krajem veljače prošle godine,  nakon serije loših rezultata Marcela Bielse, a onda je u dramatičnoj triler završnici uspio ostaviti Leeds u Premier ligi.

Završio jednako kao njegov prethodnik

Sad je u slično vrijeme ista sudbina dočekala i njega, budući da je Leeds odlučio raskinuti ugovor, nakon lošeg starta u nastavak sezone, odnosno nakon samo tri boda osvojena u posljednjih šest ligaških susreta.

Sve to dogodilo se dok je engleska sportska javnost čekala otkaz menadžera Southamptona, Nathana Jonesa, koji je danas jedan od najtraženijih pojmova na Twitteru u Velikoj Britaniji.

Mislav Oršić Trener Southamptona odgovorio na kritike zbog izostavljanja Oršića: "Zbog vas ne igramo kako bih želio" divider

Kap koja je prelila čašu sigurno je jučerašnji poraz na gostovanju kod Nottingham Foresta.

Marsch je trener poznat po svom izuzetno otvorenom i ofenzivnom stilu nogometa te se očekivalo kako će Leeds pod njegovim vodstvom biti jedna od najuzbudljivijih momčadi za gledanje. Ipak, uvjeti Premier lige rezultirali su time da je i on uveo ponešto oprezniji pristup u svoje taktičke zamisli, no to mu na kraju nije donijelo rezultata.

Slijedi pakleni raspored

Osebujni Marsch, koji je prije toga vodio Montreal Impact, New York Red Bulls, Red Bull Salzburg i RB Leipzig, ostavlja Leeds na 17. mjestu ljestvice, s jednakim brojem bodova kao što ima i 18. Everton.

Leeds već u srijedu čeka "derbi ruža", odnosno gostovanje kod Manchester Uniteda, a nakon toga vrlo ozbiljan i zahtjevan raspored u idućih nekoliko kola. Naime, samo četiri dana kasnije, ponovno će igrati protiv Crvenih vragova, ali na Elland Roadu, a onda im slijedi Everton u gostima i Southampton kod kuće, odnosno susreti s izravnim konkurentima u borbi za ostanak.

Standings provided by Sofascore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider