Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Bivši igrač Modrih o porazu

Jerko Leko za Dnevnik Nove TV: "Kad izgubiš 9:2, moraš dobiti 15 žutih kartona i neki crveni"

Dan nakon najtežeg poraza u povijesti kluba u Dinamu se raspravljalo o sudbini Sergeja Jakirovića.

Konačna odluka o sudbini Sergeja Jakirovića još uvijek nije donesena, ali čim se o tome ozbiljno razmišlja jasno je da baš i nije nekakva obećavajuća budućnost pred njim.

Ne stoje njegove akcije baš najbolje, klupski čelnici mu zamjeraju neuvjerljive igre, neke teške europske udarce koje su Modri doživjeli s njim na čelu poput 4:1 od Sparte u Pragu, 5:1 od PAOK-a u Solunu i ova povijesna devetka, šamar od Bayerna na Allianz Areni.

Male su šanse da će Jakirović voditi Dinamo u Koprivnici

Dva puta je Jakirović već bio vrlo blizu smjene, nakon poraza od Lokomotive 0:3 na Maksimiru i poslije eliminacije od PAOK-a u Konferencijskoj ligi. Ostao je, osvojio je dvostruku krunu, odveo je momčad u Ligu prvaka i to mu je donijelo određeni kredit, ali očito ne toliko jak da bi ovaj poraz prošao bez posljedica.

Čelnici Dinama će i u četvrtak održati sastanak, ali vremena puno nema, već u subotu Dinamo gostuje kod Slaven Belupa u sedmom kolu SuperSport HNL-a u Koprivnici. Male su šanse da će Jakirović voditi momčad u toj utakmici.

Leko: Dojam je još gori od rezultata, Bayern se igrao s Dinamom

"Neugodan poraz, velik, rekordan, ostavit će sigurno traga. Prvi trag bi mogao biti smjena Jakirovića. Ovo je ujedno i pljuska hrvatskom nogometu, bez obzira na snagu Bayerna, prevelik je to poraz rezultatski, a i igrački, jer dojam je da se Bayern igrao s Dinamom. Taj dojam je možda i gori od rezultata", rekao je Jerko Leko za Dnevnik Nove TV.

Leko je igrao za Dinamo kad su prije 10-ak godina na Maksimiru poraženi s 1:7 od Lyona. Koliko je taj poraz tada ostavio traga?

"Situacija je malo drugačija jer smo tad izgubili s mojim crvenim kartonom, bio je to i kraj zimskog dijela, pa je bila i pauza nakon toga, trener je bio smijenjen. Nakon te pauze smo krenuli u nove pripreme, resetirali se i prihvatili to tako kako je. Prije se radilo sve da se uđe u Ligu prvaka pa se ubacivalo mlađe igrače za prodaju, danas je drugačije, Dinamo hoće biti konkurentan. Po meni, premalo defenzivnih igrača u veznom redu, Sučić je bio virozan, Ademi nije bio pravi, potrošio se protiv Hajduka. Dinamo ima igrače koji su za HNL dominantni prema naprijed, ali za Ligu prvaka to nije dovoljno. Samo šest faulova, a kad izgubiš 9:2, moraš imati 15 žutih kartona i poneki crveni. Vidjet ćemo kako će se Dinamo izvući iz toga u Koprivnici", zaključio je Leko.

Treba li Sergej Jakirović ostati trener Dinama?

Ukupno glasova:

Bayern je 2015. s 5:0 pobijedio Dinamo Bayernova devetka najteži je europski poraz u povijesti Dinama, evo koji su još u TOP 5 divider

Sparta Prag - RB Salzburg Dinamov protivnik upisao težak poraz na otvaranju Lige prvaka: Nisu se dobro proveli u Pragu divider

Harry Kane Englezi prigovaraju Kaneu: "A kad je Dinamov trener završio u zatvoru, nisi to mogao napraviti..." divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider

Prati nas na Instagramu!
Smjena na Maksimiru! ⚽️

Tko će biti novi trener Dinama?✅️
Kakva bi to igra sudbine bila da Željko Sopić naslijedi Sergeja Jakirovića u Dinamu 👀

📸Ronald Goršić/CROPIX
Možda je to bila tema razgovora između Jakira i Kompanyja nakon utakmice? Nikad nećemo saznati... ⚽

📸: CROPIX
Perišić putuje u Nizozemsku... 🇭🇷⚽️🇳🇱

📸: Cropix & Fabrizio Romano Facebook