Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ove subote supervažan test

Trener Hajduka komentirao mogući otkaz: "Otvoreno sam pričao s predsjednikom i sportskim direktorom..."

Hajduk u subotu dočekuje Goricu, a tim povodom je trener Jens Gustafsson održao konferenciju za medije.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Trener Hajduka Jens Gustafsson održao je konferenciju za medije uoči subotnjeg dvoboja s Goricom na Poljudu.

U sklopu 13. kola Prve HNL Hajduk će ugostiti sastav iz Velike Gorice i u toj utakmici ima imperativ pobjede. Bilo bi tako i da se nije dogodio prošlotjedni poraz u Šibeniku, a kamoli sad.

Od tog posrtanja na Šubićevcu Gustafsson nije mogao pobjeći na ovoj presici.

"Poslije Šibenika smo svi skupa osjećali puno odgovornosti, pogotovo igrači. Puno su razgovarali i oni međusobno i mi svi zajedno kako da okrenemo cijelu ovu situaciju. Imam vrlo dobar odnos s predsjednikom i sportskim direktorom, otvoreno smo popričali što možemo napraviti da okrenemo situaciju, ali i što ja mogu napraviti bolje u odnosu na sve ono dosad", izjavio je švedski stručnjak.

Jeste li tijekom tjedna vidjeli da možete podignuti samopouzdanje igračima pred ovu važnu utakmicu?

"Ono što sam vidio je da igrači sada, nakon Šibenika, rade snažno na treninzima kako bismo utakmicama izgledali bolje, puno bolje."

Kako Livajin gard prenijeti na sve ostale igrače?

Jednu stvar je posebno naglasio:

"Moramo podići razinu samopoštovanja i samopouzdanja. Imamo u svlačionici jednog igrača koji ulazi u svaku utakmicu i završava utakmicu s ogromnim samopouzdanjem, to je Marko Livaja. Svi naši igrači od njega moraju učiti, posebno Marin Ljubičić."

Špekulira se da biste mogli smijenjeni ukoliko ne pobijedite Goricu. Jeste li pričali sa sportskim direktorom na tu temu?

"Bio sam upoznat s pritiskom čim sam došao ovdje. Ne mogu razmišljati o vlastitoj budućnosti u trenutku dok sam odgovoran za budućnost momčadi. Ono o čemu razmišljam je da sutra pobijedimo, ništa drugo. Imao sam otvoren razgovor s predsjednikom i sportskim direktorom."

Gustafsson je htio istaknuti i da ne treba praviti tragediju od jednog poraza:

"Nekad pobijedite, a to ne izgleda baš dobro. Protiv Osijeka kod kuće je bila dobra utakmica po pitanju igre, ali ne i rezultata. S druge strane, rezultat protiv Lokomotive je bio dobar, igra baš i ne."

"Sad sam puno bolji trener za Hajduk nego kad sam došao"

Hoće li Ljubičić krenuti od prve minute?

"Diamantakos je u Zadru pokazao dobro izdanje, dok je Ljubičić bio odsutan zbog obveza u hrvatskoj U-21 reprezentaciji. To je razlog zbog kojeg sam se odlučio za Diamantakosa u Šibeniku", diplomatski je izbjegao odgovor.

O svom statusu u klubu je još kazao:

"Puno sam pričao s igračima, osjećam zbilja veliku podršku s njihove strane. Mislim da sam puno, puno bolji trener za Hajduk sada nego onda kad sam došao, u lipnju ove godine. Upoznao sam klub, navijače, a posebno i igrače. Trebao sam se ja naviknuti na igrače, a i igrači jedni na druge. To je proces i bit će sigurno sve bolje i bolje. Ukoliko u prosincu budemo u igri, to će biti dobro, a nakon tada se svašta može mijenjati."

Veliki problemi s ozljedama

Situacija s ozljedama nije dobra.

"Izazovna je situacija. U razmaku od tjedan dana izgubili smo tri centralna veznjaka: Krovinovića, Vukovića i Čuića. Kad vam se ozlijede tri veznjaka, to je udarac za bilo koji klub na svijetu. Posavec i Eduok su otprije ozlijeđeni, a vidjet ćemo kakva će biti situacija s Elezom i Mlakarom."

O Hajdukovom idućem suparniku Šveđanin je rekao:

"Gorica je momčad koja je u proteklim utakmicama odigrala al-pari s Osijekom i Rijekom. Imaju individualnu kvalitetu, posebno na lijevoj strani. Kontraška su ekipa, generalno solidni."

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider