Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
KAKVA SERIJA!

Jedan podatak kod ovosezonskog briljantnog Arsenala posebno ostavlja bez teksta

Prošli smo polovicu sezone Premier lige, a Arsenal i dalje nastavlja oduševljavati te nema namjeru stati.

Mikel Arteta (Foto: Afp)

16 pobjeda, dva neodlučena susreta i samo jedan poraz upisao je Arsenal u svojih 19 prvih ovosezonskih ligaških utakmica.

To im je donijelo ukupno 50 bodova, što je samo jedan bod manje nego što su prikupili zbrojivši prvih 19 utakmica sezone 2019./20 (24 boda) i 2020./21. (27 bodova). Ujedno i podosta više nego u prvih 19 utakmica prošle sezone, kad su osvojili 35.

Emirates je ove sezone tvrđava lijepog i efikasnog nogometa

Drži ih to i dalje na uvjerljivo prvom mjestu ljestvice Premier lige te je dojam kako nemaju namjeru stati, posebno nakon što su iz niza od tri teška susreta izašli sa sedam bodova. Pobijedili su Tottenham u gostima te Manchester United kod kuće, dok su tek s Newcastlom kod kuće odigrali bez pogodaka.

To je ujedno jedina domaća ligaška utakmica u kojoj nisu upisali pobjedu, što je dodatno impresivan podatak. Naime, u preostalih osam utakmica na Emiratesu slavio je Arsenal uz ukupnu gol razliku 25:10. Dakle, igraju napadački i efikasno te ih čak niti ovakav broj primljenih golova nije koštao.

U četvrtak prvi veliki derbi

Koliko su dobri u usporedbi s Manchester Cityjem moći ćemo vidjeti u četvrtak, kad gostuju na Etihadu. No, u susretu FA Cupa, dok će oni prvenstveni uslijediti 15. veljače na Emiratesu te 26. travnja u Manchesteru.

Ono što je bitno, mnogi su očekivali da će do sada pasti, no momčad Mikela Artete ne pokazuje znakove posustajanja u napadu na naslov prvaka koji već jako dugo čekaju.

Ako nastave s ovakvim igrama, prije svega na Emiratesu, titula neće biti nemoguća, ali to su vjerojatno svi koji prate Premier ligu do sada shvatili.

Standings provided by Sofascore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider